Batı AsyaFilistin

26. Gün: ‘israil’ Gazze’deki ‘Acı Kayıpları’ Saymaya Başladı

işgalci israil Çarşamba günü Gazze’ye yönelik kara saldırısında “acı veren kayıpları” saymaya başladı; Siyonist ordu, kara saldırısında şu ana kadar 13 askerin öldürüldüğünü kabul etti.

İşgal ordusu Çarşamba günü yaptığı açıklamada, Gazze’de devam eden kara saldırısında askerlerinin öldürüldüğünü ve ölü sayısının 13’e çıktığını duyurdu. İşgal ordusu ölü sayısını nadiren kabul ettiği için ölü sayısı doğrulanamıyor.

israil Başbakanı Binyamin Netanyahu, israil’in kayıplarına ilişkin şu açıklamayı yaptı: “Zor bir savaşın içindeyiz. Uzun bir savaş olacak. Önemli kazanımlarımız var ama aynı zamanda acı kayıplarımız da var.”

israil Savunma Bakanı Yoav Gallant ise israil askerlerinin kaybını “sert ve acı verici bir darbe” olarak nitelendirdi.

“Cesaret, kararlılık ve azim gerektiren uzun ve karmaşık bir kampanyaya hazırız ve hazırız; kazanacağız” diyor.

Kararlı Direnç

Bu arada Çarşamba günü, Hamas direniş hareketinin askeri kanadı El Kassam Tugayları, savaşçılarının Gazze ile işgal altındaki topraklar arasındaki sınır boyunca çeşitli bölgelerde israil saldırılarıyla karşı karşıya geldiğini duyurdu.

Medyada çıkan haberlere göre, işgal askerleriyle çatışmalar Çarşamba günü Gazze’nin kuzeyindeki Beyt Hanun’da yoğunlaştı.

El Kassam, işgal birliklerine ağır kayıplar verildiğini belirterek, Beyt Hanun’daki çatışmalar sırasında El Kassam savaşçılarının, bu bölgeden ilerlemeye çalışan bir piyade birliğine karşı anti-personel patlayıcı yüklü drone ateşlediğini kaydetti.

İslami Cihad direniş grubunun askeri kanadı Kudüs Tugayları ise savaşçılarının Gazze kenti yakınlarında işgal birlikleriyle şiddetli çatışmalara girdiğini duyurdu.

Filistin direnişi, israil’in kuşatma altındaki birçok bölgeye yönelik yoğun saldırılarına rağmen işgal altındaki bölgelere düzinelerce roket ateşlediğini de duyurdu.

israil medyası Aşdod, Aşkelon ve Gazze sınırındaki birçok yerleşime roket atıldığını bildirdi. Hem Filistin hem de israil medyasına göre Tel Aviv de roket salvosuyla vuruldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir