Batı AsyaFilistin

Gazze savaşının üzerinden 30 gün geçti… ve işgalci, Gazze Şeridi’nde katliamlarına devam ediyor

Sivillerin hedef almasının yanı sıra insan hakları ihlallerini de sürdüren acımasız işgalci, geçtiğimiz Ekim ayının 7 Ekim’inden bu yana Gazze Şeridi’ne yönelik saldırılarında Filistin halkı 3 bin 900’ü çocuk, 2 bin 509’u kadın olmak üzere 9 bin 488 şehit verdi, 24 milyon 158 bin kişi ise yaralandı.

İsrail işgal uçaklarının düzenlediği son baskınlarda dün akşam (Cumartesi akşamı) Gazze Şeridi’ni şiddetli bir şekilde bombaladı; burada çoğu kadın ve çocuk onlarca Filistinli şehit oldu, bazıları da yaralandı.

Uçaklar, Gazze Şeridi’nin merkezindeki Maghazi kampında bulunan Samaan ailesinin evini hedef alarak en az 47 kişiyi öldürdü ve çok sayıda kişiyi de yaraladı. Kurbanların büyük çoğunluğu kadın ve çocuklardan oluşuyordu.

İşgal kuvvetlerinin bu baskınlarda (en az 15 baskın) uluslararası alanda yasaklı silahlar olarak kabul edilen beyaz fosfor bombaları da kullanması, Gazze’nin batısındaki Sahil Kampı ve Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Endonezya Hastanesi’nde büyük hasara yol açtı.

Ayrıca Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Tel el-Zaatar bölgesindeki ana su kuyusunun bombalanması, evlerde su baskınlarına neden oldu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir