Batı AsyaFilistinLübnan

Nasrullah: Hizbullah 8 Ekim’de israil’e karşı savaşa girdi

Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, ‘Kudüs yolunda şehitler’ törende yaptığı konuşmada gündemdeki konuları değerlendirdi.

Filistin’deki son gelişmelere değinen Nasrullah, ”Aksa Tufanı artık birçok cepheye yayıldı.” dedi.

”Siyonistlere karşı topyekün savaş başlattık”

Nasrullah, “Irak ve Yemen’de direnişin rolü netleşti, Aksa Tufanı’na destek verdikleri için onlara teşekkür ediyorum. Lübnan’a gelince, 8 Ekim’den itibaren Siyonist Rejim’e karşı topyekün bir savaşa başlattık.” açıklamasını yaptı.

Çatışmalarda şehit olan direnişçiler hakkında Hasan Nasrullah, ”Bugün şehitlerimizin gününü kutluyoruz. Onlar ulu bir kazanç elde ettiler. Hayatını kaybeden bu şehitler kazandılar. Kur’an’a göre Allah’ın onlar hakkında ne söylediğini okumamız bile yeter. Onlarla gurur duyuyoruz. Onlar israil operasyonu olmayan bir cennette olacaklar. Katliam olmayacak, ABD müdahalesi olmayacak. Bizim asıl gücümüz sarsılmaz inancımızda. Bizim kararlılığımızda, bu davaya baş koymuşluğumuzda.” ifadelerini kullandı.

Filistinlilere hitap eden Nasrullah, ”Filistin halkını, Gazze halkını selamlıyoruz. Onlar televizyonlarda gördük. Erkek, kadın, çocuk bebek enkazların altından sürünerek çıktılar. Vatanları için verdikleri şeyleri kelimelere dökemeyiz. Onların cesaretini sabrını kelimelerle anlatamayız. Aynısı Batı Şeria’daki Filistinliler için de geçerli.” dedi.

Aksa Tufanı Operasyonu

Hasan Nasrullah, Hamas’ın yürüttüğü Aksa Tufanı operasyonuna dair şunları kaydetti:

”Bugün pozisyonumuzu netleştireceğiz. 7 Ekim’de ne oldu? Maddelerim var, kısa bir şekilde bahsedeceğim. Filistinlilerin yaşadığı acı bir sır değil. Geçtiğimiz yıllarda bu aptal ve vahşi yapı ile birlikte çok zor zamanlar geçirdiler.

Birincisi esirler. Filistinli rehineler ölümün ucunda. Kimse parmağını kımıldatmıyor. Rehinelerin hayatlarını çok daha zor hale getirdiler

İkincisi Kudüs: Kudüs’ün 1976’de işgalinden beri görülmeyen görüntüler vardı. Adil olmayan kuşatma 20 yıldır devam ediyor. Kimse parmağını oynatmıyor

Üçüncüsü Batı Şeri üzerinde var olan tehlike: Yasal olmayan siyonist yerleşimcilerin varlığı.

Filistin’de yaşananlar tamamen unutulmuş durumda. Dünya onlara sırtlarını çevirdi. Tamamen unutuldular. Filistin’in haklı davasının tüm dünyanın odak noktasında olması gerekiyor.

Hamas’ın 7 Ekim’de aldığı karar iki yüzlüleri gösterdi. Yalan beyanda bulunacak kişileri gösterdi. Aksa Tufanı yüzde yüz Filistinlilere aitti. Operasyonun gizliliği bizden de saklandı. Bu Filistin için yapıldı. Kim dost kim düşman ortaya çıksın.”

Aksa Tayfunun etkileri ve sonuçlarının asla unutulmayacağını belirten Nasrullah, ”Bu operasyon bir kapağı açtı ve şunu ortaya çıkardı. Siyonist rejimin kırılganlığını ortaya çıkardı. Bir örümcek ağından daha kırılganlar. Siyonistler de şuna inanıyor. Eğer ki rejim bir örümceğin ağından daha kırılgansa bu gerçek ortaya çıkmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

“ABD’nin desteği israil’in başarızslığını kanıtladı”

Amerika’nın Siyonistlere verdiği büyük desteğe dikkati çeken Nasrullah, sözlerini şöyle sürdürdü:

”ABD hükümeti, Başkan Biden tarafından temsil ediliyor. ABD tarafından israil’i desteklemez üzerine verilen hızlı karar şunu kanıtladı. israil’in nasıl başarısız olduğunu kanıtladı. Sonrasında Gazze’yi tamamen kuşatma altına aldılar. Siyonisr Rejim ilk günden beri yeni silahlar yeni füzeler talep etti ABD’den. Bu güçlü bir varlık mı? Bu dokunulmaz bir ordu mu?”

Hasan Nasrullah, Gazze’deki katliama tepki göstererek, ”Gazze’dekilerin hepsi çılgınca hareket eden bir ordu tarafından öldürüldüler. Bu olayın karşısında israil rejimi hala bir ders çıkaramadı.” diye konuştu.

”ABD bedel ödemeli”

ABD’nin savaştan sorumlu olduğunu vurgulayan Hizbullah lideri, ”Bütün katliamlardan ABD sorumludur. ABD, Lübnan’da Afganistan’da yaşanan katliamlardan sorumludur. Gazze’deki savaşı o yönetiyor ve onun bedel ödemesi lazım. Irak’ta ve Suriye’de yaptığı cinayetlerin de hesabını vermelidir.” dedi.

Nasrullah, ”Bu hak ve batılın savaşı. Bu savaşın bir tarafı Britanya, israil ve insanlığını kaybetmiş kesimin yürüttüğü bir savaş…Bizim gece gündüz çalışmamız gereken hedef Gazze’ye yapılan saldırıların durması. 2. Filistin direnişinin kazanması bu hedef ilk önce göz önünde bulundurulmalı.” ifadesini kullandı.

Seyyid Hasan Nasrullah, “Kınama açıklamaları yeterli değil, düşman kuruluşla bağların kesilmesi, petrolün ve bu kuruluşa yapılan diğer ihracatın kesilmesi gerekiyor.” dedi.

Nasrullah, Arap ülkelerinden asgari taleplerini, “ateşkes, israil rejimine yönelik siyasi ve ekonomik boykot ve Gazze’ye yardım girişi” olarak sıraladı.

“Sınırda olanlar mütevazi görünebilir ama önemli’’ diyen Nasrallah, israil ordusunun, elit taburundan güçler dahil, üçte birini ve hava kuvvetlerinin dörtte birini Lübnan’ın güney sınırında konuşlandırmak zorunda kaldığını belirtti.

Hizbullah lideri Nasralluh, savaşın genişleme olasılığına ilişkin, bütün olasılıkların ve seçeneklerin masada olduğunu dile getirdi.

“Bölgedeki Amerikan filoları bizi durdurmayacak” ifadesini kullanan Hasan Nasrullah, savaşın genişlemesinin tehditle değil, Gazze’de ateşkesle önleneceğini söyledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir