Batı AsyaFilistin

Mescid-i Aksa Tufanından 30 gün sonra… Direnişin olağanüstü performansı ve yeni silahlar

Düşman ile yüzleşmeye hazırlanan direniş, askeri performansında yaratıcı olmayı sürdürdü ve işgalcilerin derinliklerine acı verici darbeler indirmeye devam ediyor.

Direnişin en önemli silahlardan biri de işgal altındaki şehirleri hedef alarak düşmana ağır kayıplar vermektir ki, direnişin Tel Aviv’i aralıksız bombalamalarla vurmayı başarmasıyla bu durum netleşti ve hala devam ediyor.

Direniş füzeleri işgal altındaki Kudüs’e ulaşarak düşmana ağır kayıplar verdirdi, ayrıca Ben Gurion Havalimanı’nı da devre dışı bırakarak savaşın birçok gününde hizmet dışı bıraktı.

İşgal altındaki Aşkelon, direnişin devam eden bombardıman nedeniyle yangın kordonu uyguladığı bölgelerden biriydi. Diğer bir başarı da işgal altındaki Eilat’ı uzun menzilli füzelerle vurarak direniş tarafından elde edildi.

Gazze kuşatması ve düşmanın yoğunlaşma bölgeleri ise, Gazze’nin eteklerinde konuşlanmış düşman tugaylarını hedef alan kısa menzilli roket ve top mermileriyle direnişin çeşitli formasyonlardaki ateşinin hedefi haline gelen alanlardır.

Düşman, direnişçilerin işgalcilerin derinliklerine saldırmadaki başarısı, Gazze’ye düşen yoğun ateş ve kara harekâtına rağmen, direnişin mücahitleri ve füzelerini gizleme konusundaki yaratıcılığı nedeniyle şok yaşamaya devam ediyor.

Direnişin işgal altındaki şehirleri bombalamadaki performansı, Gazze’deki direnişin Şeride giren işgal araçlarına karşı koyma ve yakın zamanda hizmete giren ve savaşın gidişatında fark yaratan silahları ortaya çıkarma konusunda gerçekleştirdiği olağanüstü askeri performanstan ayrı değildi. savaştı ve İsrail araçlarına ve zırhlarına ciddi hasar verdi.

“Al-Yasin 105” mermileri

Düşman zırhlı araçlarının hedeflenmesinde fark yaratan, yerli üretim, tandem harp başlıklı, çeliği 60 santimetre delme kapasitesine sahip anti-zırh füzeleridir.

Uzmanlara göre merminin ilk patlaması, hedefin dış katmanında zırhı delip geçen bir delik oluşturuyor, ardından bu boşluğu kullanarak tüm enerjisini zırhlı araç veya tankın içine boşaltan daha büyük bir patlayıcı yükü geliyor.

” TBG ” mermileri

El Kassam Tugayları’nın açıklamalarında , Gazze Şeridi’ne giren asker yığınlarını ve tank konvoylarını hedef alan ” TBG ” füzelerinin adı geçiyordu . Bunlar dünyada türünün ilk füzeleridir ve Rus RPG-7 fırlatıcısından fırlatılmak üzere tasarlanmıştır.

Torpido “Storpido”

El Kassam Tugayları, el yapımı, otonom su altı drone’u olan “El Asif” torpido silahının El Aksa Tufanı sırasında hizmete girdiğini duyurdu.

El Kassam Tugayları ayrıca helikopterlere karşı kullanılan, hedeflerin yakınında patlayan patlayıcılar içeren, yerel olarak üretilen karadan havaya füze “Metabar 1” füzesini de kullandı.

Kassam Tugayları’nın hizmete açtığı “Rajum Sistemi” ise yerli yapım, 15 nozul içeren bir fırlatıcıyla fırlatılan, 114 mm’lik kısa menzilli bir roket sistemi. Bu da bir kerede direnişin aynı anda 15 roket fırlatabileceği anlamına geliyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir