Batı AsyaFilistinİran İslam Cumhuriyeti

Devrim Önderi İmam Ali Hamaney: Gazze’deki olayların geleceğinden hepimiz umutluyuz ve görevimizi yapacağız

İmam Hazretleri şöyle dedi: Bu tür bilimsel başarıların elde edilmesi, kararlılığa ve inanca dayalı motivasyona bağlıdır. Gençlerimiz azim ve inançla girdiği her yerde büyük işler başardılar ve bu sergide de kararlılığın ve inancın işaretleri açıkça görülüyor.

İslam Devrimi Lideri şunu ekledi: Serginin diğer özelliği ise Jeo-uzaysal Güçteki  yeniliktir. Doğal olarak mevcut başarı düzeyiyle yetinmemeliyiz çünkü dünyadaki çeşitli askeri ve sivil sektörler sürekli hareket halinde ve gelişiyor ve biz de geride kalmamaya çalışmalıyız.

Ayetullah imam Hamaney, silahlı kuvvetlerdeki hareket ve ilerlemeyi hızlı ve başarılı olarak tanımlayarak şöyle devam etti: Ülkenin bazı kesimlerinde durumumuz çok iyi ama bazı sektörlerde durumumuz iyi değil ve eksikler, kusurlar var. Bu sektörlerde ihtiyaçları doğru tespit ederek, ihtiyaç noktasını tespit etme yönünde ilerlememiz gerekiyor.

İslam İnkılabı Lideri, açıklamalarının bir başka boyutunda da Gazze olaylarının halklara pek çok gizli gerçeği ortaya çıkardığına dikkat çekti. Bu gerçeklerin arasında ırk ayrımcılığı yapan Batılı ülke liderlerinin de desteği vardı dedi ve şöyle devam etti: “Siyonist varlık, ırk ayrımcılığının bir tezahürüdür. Siyonistler kendilerini üstün bir ırk olarak görüyor, geri kalan insan ırkını ise aşağı bir ırk olarak görüyor ve bu nedenle hiçbir duygu ve pişmanlık duymadan binlerce çocuğu katlettiler.”

İmam Şöyle devam etti: Amerika Birleşik Devletleri Başkanı, Almanya Şansölyesi, Fransa Cumhurbaşkanı ve İngiltere Başbakanı, tüm bu iddialarla dünyanın nefret konusu böylesine ırkçı bir oluşumu destekleyip yardımcı oluyorsa, bu beylerin en çok ırk ayrımcılığını desteklediği anlamına gelir.

Siyonist yapının Gazze’ye yönelik yoğun bombardımana rağmen harekete geçemediğini, başından beri amaçlarının Hamas’ı ve direnişi yok etmek olduğunu söylediklerini ancak 40 günü aşkın bir süre sonra tüm askeri yeteneklerini kullanmalarına rağmen israil’in harekete geçemediğini ve bunu başaramadıklarını anlattı.

İslam İnkılabı Rehberi, Gazze’deki hastanelerin, kadınların ve çocukların vahşice bombalanmasını, Siyonist yapının liderlerinin yenilgiden büyük kaygı duyduklarının bir işareti olarak değerlendirdi ve şunları ekledi: Siyonist oluşumun Gazze’deki yenilgisi bir gerçektir. Hastanelere ya da insanların evlerine saldırmak bir zafer değildir, çünkü zafer, karşı tarafı mağlup etmek anlamına gelir ki bu, varlığın başaramadığı bir şeydir. Siyonist bunu şu ana kadar başaramadı ve gelecekte de başaramayacak.

Ayetullah imam Hamaney, bu başarısızlığın boyutlarının Siyonist oluşumun ötesine geçtiğini vurgulayarak şöyle konuştu: Bu başarısızlık, Amerika’nın ve Batılı ülkelerin de başarısızlığı anlamına geliyor ve artık tüm dünya, sofistike ve gelişmiş Siyonist varlığın başarısız olduğu gerçeğiyle karşı karşıyadır. askeri tesis ve teçhizat, bunların hiçbirine sahip olmayan rakibini alt edemedi.

Müslüman hükümetlerin görevleri ve performanslarıyla ilgili olarak Hazretleri şunları ekledi: Bazı İslami hükümetlerin Siyonist oluşumun suçlarını kendi meclislerinde kınadığı, bazılarının ise henüz bunu yapmadığı görülüyor, ancak bu kabul edilemez, çünkü onların öncelikli misyonu Siyonist varlığın damarını ve hayati akışını kesmek ve İslami hükümetlerin bu varlığa enerji ve mal ulaştırmasını engellemek.

İslam Devrimi, İslam hükümetlerinin Siyonist oluşumla siyasi ilişkilerini en azından sınırlı bir süre için kesmeleri gerektiğini belirterek, şunları söyledi: Milletler, toplantı ve gösterilerine devam ederek, Filistin halkının maruz kaldığı haksızlığın unutulmasına izin vermemelidir. Allah’ın vaadinden eminiz ve hepimiz gelecekten umutluyuz ve görevimizi yapacağız.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir