Batı AsyaFilistin

İsmail Haniye: 7 Ekim’de de ve kara harekâtınızda da mağlup oldunuz


İsmail Haniye bugün (Çarşamba) yaptığı konuşmada şunları söyledi : Halkımız ve mücahitlerimiz hâlâ tüm liyakat ve yetenekleriyle savaşta mücadele ediyor. El Kassam Tugayları, her türlü takdiri hak eden tüm yiğitlik ve cesaret ile işgale karşı çıkıyor.

Haniyeh şunları ekledi: “Gazze savaşı, hoşgörü ve bir arada yaşamaya inananlar ile Naziler arasındaki kaçınılmaz bir savaştır. Devam eden katliamlara rağmen halkımızın göstermiş olduğu bu efsanevi kararlılığına saygı ve hayranlık duyuyoruz. Halkımızın kararlılığı, düşmanın planlarını boşa çıkardı. 7 Ekim’de de ve sendeleyen kara saldırınızda da mağlup olduğunuzu söylüyorum.

Şöyle devam etti: Netanyahu’nun Mescid-i Aksa’ya yönelik devam eden saldırılarının ve hükümetinin uygulamalarının gözden kaçmayacağını uluslararası taraflara defalarca bildirdik ve Netanyahu’nun kendisini korumak için kuru veya yaş her şeyi yakmaya hazır olduğu konusunda uyarıyoruz.

İsmail Haniyeh, Hamas’ın saldırının durdurulması, geçişlerin açılması ve esir değişimi anlaşmasının imzalanmasıyla başlayan kapsamlı bir vizyon sunduğunu belirtti.

Birbirini takip eden israil hükümetlerinin verdikleri sözlerin hiçbirini yerine getiremediğini ve işgalcinin bu hatasını anlaması direniş tarafından tutulan bazı mahkumların hayatları da dahil olmak üzere kendisine çok pahalıya mal olacağını vurguladı.

İsmail Haniyeh, “Amerika’nın başını çektiği İsrail destekçilerine, saldırganlığın sona ermesini talep eden uluslararası iradeyi engellemeye son vermeleri” çağrısında bulunarak, “halkımız kendi refahından yararlanmadığı sürece bölge veya bölge dışı güvenlik ve istikrardan yararlanamayacak” uyarısında bulundu. Özgürlük, istikrar ve geri dönüş Filistin’in meşru haklarıdır.”

Hamas siyasi büro başkanı , “Lübnan, Irak, Yemen ve Suriye’deki tüm direniş cephelerini gelişmiş konumlarından ve meşru mücadelelerinden dolayı” selamladı .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir