Batı AsyaFilistin

işgal güçleri ateşkesi defalarca ihlal ederek Gazze’nin kuzeyinde ateş açtı


Gazze’deki Al-Mayadeen muhabiri, işgal güçlerinin, ,işgalci israil ile Filistin direnişi arasında varılan ateşkesi ihlal ettiğini, zira kuzey Gazze Şeridi’nde, özellikle de Şeyh Rıdvan mahallesinde ateş açıldığını doğruladı.


Al-Mayadeen muhabiri, işgal güçlerinin geri çekilmesi sırasında Şeyh Rıdvan mahallesinin batısında, mahalle merkezinden Al-Rashid Caddesi istikametine çekilmesini engellemek amacıyla top ve sis bombaları attığını belirtti.

Muhabirin aktardığına göre, Al-Shati kampında işgal güçleri vatandaşların evlerine sis bombaları attı.

Al-Mayadeen’in Gazze Şeridi’ndeki muhabiri, Sağlık Bakanlığı’nın, işgal güçlerinin şu ana kadar hastaneler için gerekli yakıtın kuzey bölgelerine girmesine izin vermeyi reddettiğini doğruladığını aktardı .

israil’in ihlali , Gazze’deki ateşkesin Katar ve Mısır ile koordineli olarak daha önceki aynı şartlara göre iki gün daha uzatılması konusunda anlaşmaya varılmasının ardından geldi .

Bu, işgalcilerin ateşkes anlaşmasını ilk kez ihlal etmesi değil: Pazar günü Gazze Şeridi’nin ortasında israil güçlerinin kurşunlarıyla bir çiftçi şehit oldu, bir çiftçi de yaralandı .

İşgal, Merkezi Valiliğin doğusundaki Al-Maghazi kampının doğusundaki arazilerinde çalışan çiftçileri hedef aldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir