DünyaSuriyeTüm Haberler

Suriye, ABD Heyetinin İdlib’e Yasadışı Ziyaretine Tepki Gösterdi

Suriye, ABD’li yetkililerin İdlib’teki Suriye topraklarına gayri meşru bir şekilde sızmasının, Amerikan yönetiminin kendisini uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler antlaşmasının üzerinde gördüğünü vurguladı.

Suriye Dışişleri ve Gurbetçiler Bakanlığından resmi bir kaynak SANA’ya yaptığı açıklamada; bazı ABD’li yetkililerin İdlib ilindeki Suriye topraklarına gayri meşru bir şekilde sızmalarının, ABD’nin kendisini devletlerin egemenliği ve işlerine karışmamayı onaylayan uluslararası hukukun ve Birleşmiş Milletler antlaşmalarının üstünde gördüğü gerçeğine adanmış olduğunu vurguladı.

Kaynak; ABD tarafından Türk rejimiyle işbirliğinde yapılan bu adımın, Türk saldırganlığını destekleme, terör örgütlerinin Suriye ordusu tarafından yok edilmesini engelleme ve  Suriye’deki durumları daha karıştırma konusundaki ABD’nin oynadığı rölünü ortaya çıkardığını belirtti.

Kaynak; Suriye’nin ABD ve Türk rejiminin eşkıya davranışını şiddetle kınadığını ifade ederken terör gruplarını Suriye topraklarına aktarması ve onlara her türlü desteği takdim ettikten sonra ABD’li yetkililerin Suriye topraklarına bu şekilde sızmasına şaşırmadığına dikkat çekti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir