İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Devrim Muhafızları Ordusu; İran Milletinin Onuru

İran’da İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun fedakar üyelerini anmak üzere ilan edilen “Pasdar Günü” dolayısıyla bir bildiri yayımlayan kutsal savunmanın değerlerini koruma ve yayımlama vakfı, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu askerleri ve kutsal savunma yıllarının gazileri İslami İran’ın dini, inkılapçı ve milli değerlerini savunmanın öncüleri ve onuru olduğunu belirtti.

Kutsal savunmanın değerlerini koruma ve yayımlama vakfı bildiride İran İslam Cumhuriyeti nizamının büyük kurucusu İmam Humeyni’nin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu kurma yönündeki stratejik fermanına temas ederek  şu ifadelere yer verdi:

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu inkılap içinden doğan kutsal bir kurum olarak çeşitli çabaların tecelli ettiği ve birçok alanda emsalsiz ve muazzam rolleri ifa eden ve İslami vatanın gereksinimlerini karşılayan bir kurumdur.

Bildiride ayrıca Şia Müslümanların üçüncü İmam’ı Hz. Hüseyin -s- ve yine Hz. Ebulfazl Abbas’ın -s- mübarek veladetleri dolayısıyla İran milletin kutlayan kutsal savunmanın değerlerini koruma ve yayımlama vakfı İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Kasım Süleymani’yi ve direniş şehitlerini saygı ile anarak şöyle ekledi:

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu inkılap ve İslami nizam düşmanları ile kırk yıllık mücadeleden elde ettiği değerli deneyimleri ve İslam İnkılabı Lideri İmam Hamanei’nin tedbirleri ile İslam inkılabının ülkülerini ve İslami nizamın iktidarını koruma yolunda yararlanıyor ve bu uğurda hiç bir emeği esirgemiyor.

Kameri 3 Şaban’a denk gelen 28 Mart 2020 Cumartesi günü şehitlerin efendisi İmam Hüseyin’in -s- doğum yıldönümüdür. Bu gün İran İslam Cumhuriyeti’nde “Pasdar Günü” olarak adlandırılmıştır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir