İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Hüseyin Selami: İngiliz Petrol Tankerini 4 Amerikan ve 1 İngiliz Savaş Gemisinin Arasından Çekip Aldık

Devrim Muhafızları Genel Komutanı Tümgeneral Hüseyin Selami, “İran’ın, Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in emrinin üzerinden 48 saatten fazla geçmesine izin vermeyen azimli ve imanlı gençlerin ülkesi olduğunu” söyledi.

Tümgeneral Selami, “Geçen yüzyıl içinde servetlerimizin yağmalanmasında büyük bir payı olan yaşlı sömürgeci, eğer bize karşı boy göstermek isterse bu milletin evlatları da denizde onun petrol tankerini dört Amerikan savaş gemisi ve bir İngiliz savaş gemisi arasından dışarıya çekip gemilerin telsizin arkasından yükselen bütün feryadlarına aldırmadan sahile getirir ve sömürgeciliğin tüm hegemonyasını ayak altına alırlar” dedi.

Tümgeneral Selami, “Bir ülkenin tarihini her zaman o ülkenin fedakar gençleri kurar” diyerek, şöyle konuştu: “Ülkemiz zor şartlardan geçmiş, büyük düşmanlarla mücadele etmiş ve hala da büyük güçlerle küresel bir mücadele içindeyiz. Kendi topraklarımızda bütün meydan okumalarla, eksiklikler ve sorunlarla savaş halindeyiz”.

“Hiçbir güç bizim için karar alamaz” diyen Devrim Muhafızları Genel Komutanı, “Dünya İran milletinin iradesini saygıyla tanımalıdır; hiç kimse kendi iradesini bu millete dayatamaz” ifadesini kullandı.

Tümgeneral Selami, şöyle dedi: “Biz gelişme, dik durma, izzet ve refah yolunu öğrenmişiz. Bu yolu İnkılap liderlerinden başka kimse bize öğretmemiştir. Tağuta “hayır” dediğimizde, kenetlendiğimizde, Devrim Muhafızları’nın stratejik derinliğini görüp ileriye gittiğimizde bu yol somutlaşmış olur”.

“Yüzyıllardan sonra bugün biz bağımsız ve özgürüz” diyen Tümgeneral Selami, “Düşmanlar İran karşısında yanlış düşünmesinler, İran milletinin direnişin büyük öğretmeni olduğunu ve gerek baskı gerekse kuşatma ve korkutma olsun bunların hiç birinin İran milletiyle mücadele yolu olmadığını bilsinler” şeklinde konuştu.

Düşmanın bugün geri çekildiğini belirten Devrim Muhafızları Genel Komutanı, şu ifadelerde bulundu: “İran bu şartlarda daha dayanıklı ve iradeli bir ülke oluyor. Bunu tarih ve İran milletinin durumu düşmanlara öğretmiştir; o düşmanlar ki İran’ın bir damla petrol satmasına izin vermeyiz ve teslim olmaktan başka çaresi yoktur, diyorlardı ama bugün müzakere çağrısı yapıyorlar. İranlılar ne aldatırlar ne de aldanırlar belki dürüst davranırlar; biz zülmü kabul etmeyiz ve bu İran kültürü, Aşura kültürüdür”.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir