İran İslam CumhuriyetiSuriyeTüm Haberler

Emir Abdullahiyan: İran’ın Suriye’ye Desteği Sürecek

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Hüseyin Emir Abdullahian, İran’ın Suriye’ye desteği terörizmin tam hezimetine kadar devam edeceğini vurguladı.

Tahran’da Suriye Büyükelçisi Adnan Hasan Mahmut’la görüşen Emir Abdullahian, iki ülke arasındaki ilişkilerin mazisine işaretle, İran ve Suriye her zaman seçkin ve stratejik ilişkileri olan iki ülke olduğunu belirtti.

İran ve Suriye parlamentoları arasındaki iş birliğinin önemine işaret eden Emir Abdullahian, parlamenter ilişkilerin geliştirilmesi, ikili iş birliğini geliştirmekte etkili rol ifa ettiğini ve bölgede barış ve güvenliğin sağlanmasına katkısı olduğunu vurguladı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Özel Kurmayı Emir Abdullahian ayrıca Tahran ve Şam arasında iktisadi iş birliğinin önemine de vurgu yaparak, korona virüs salgını yüzünden uygulanan kısıtlamalar sona erince iki ülke arasında ziyaret ve seyahat turizmi yeniden başlayacağını kaydetti.

İran, Rusya ve Suriye arasında stratejik iş birliği konusuna de temas eden Emir Abdullahian, Tahran, Moskova ve Şam stratejik iş birliğini sürdüreceklerini, düşmanların zalimane iktisadi yaptırımları ile mücadele üç ülkenin ciddi iş birliği alanlarından biri sayıldığını ifade etti.

Görüşmede Suriye Büyükelçisi Adnan Hasan Mahmut da iki ülkenin ilişkilerini stratejik niteleyerek, Suriye milleti ve devleti İran İslam Cumhuriyeti’nin yardımlarından ötürü minnettar olduğunu belirtti.

Suriye Büyükelçisi Mahmut ayrıca İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu Kudüs Gücü’nün şehit komutanı General Kasım Süleymani’yi ve emeklerini takdirle yad ederek şöyle dedi:

Amerika ve müttefikleri askeri ve siyasi alanlarda başarısız olunca şimdi Suriye milletine iktisadi savaşı dayattılar, ancak bu alanda da zafer bizim olacaktır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir