Tüm Haberler

Rüşvetçi Siyonist Netanyahu, Hakim Karşısına Çıktı

Siyonist mahkeme, bu rejimin rüşvetçi ve fasık Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun mali fesat dosyalarını ele almak üzere ilk duruşmayı düzenledi.

Korsan İsrail’in fasık Başbakanı Netanyahu uzun süren ertelemelerin ardından sonunda Pazar günü yargı karşısına çıktı.

Gerçi Netanyahu kendisine yöneltilen tüm suçlamaları reddederek rakiplerinin komplosu niteledi.

Netanyahu, ilk duruşmaya katılmak için işgal altındaki Doğu Kudüs’teki bölge mahkemesi binasına gitti. Yoğun güvenlik önlemleri altında mahkeme binasına ulaşan Netanyahu, duruşma öncesi yaptığı açıklamada hakkında açılan davanın kendisini devirmeyi hedeflediğini söyledi.

Kudüs Mahkemesi, 4 gün önce Netanyahu’nun koronavirüs önlemleri ve hakkındaki suçlamaları bilmesini gerekçe göstererek duruşmaya katılmama talebini reddetmişti. Terör rejimi İsrail Başsavcısı Avichai Mandelblit, 21 Kasım 2019’da Netanyahu hakkında 3 ayrı yolsuzluk dosyası nedeniyle dava açılmasına karar vermişti.

Netanyahu’nun “Bezeq medya şirketinin en büyük hissedarı Elovitch ile ilişkileri ve Bezeq’e ait bir internet sitesinde lehine yayın yapılması karşılığında imtiyaz sağlandığı” iddiaları hakkında 4000 numaralı dosya için düğmeye basıldığı duyurulmuştu.

Son dosyanın dışında Netanyahu hakkında iki yolsuzluk soruşturması daha bulunuyor. Irkçı rejim İsrail polisi daha önceleri  1000 ve 2000 numaralı yolsuzluk soruşturmalarının tamamlandığını bildirmişti.

Açıklamada, Netanyahu’nun “rüşvet aldığı, yolsuzluk yaptığı ve görevi kötüye kullandığına” dair yeterli delile ulaşıldığı belirtilerek, savcıya iddianame hazırlaması tavsiyesinde bulunulmuştu.

Bu arada yüzlerce protestocunun Netanyahu’nun ikametgahı önünde ve duruşmanın yapıldığı mahkemenin karşısında eylem yapması dikkat çekti.

Netanyahu geçen sene üç ağır suç dosyasında rüşvet almak, görevini kötüye kullanmak ve benzeri suçlarla suçlanmıştı.

Netanyahu İsrail’de görevdeyken yargılanan ilk Başbakan oluyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir