Tüm Haberler

Gantz: Netanyahu Dönemi Sona Erdi, Ben Hükümeti Kuracağım

Siyonist İsrail “Mavi-Beyaz” partisinin lideri Benny Gantz, dün gece (7 Mart, Cumartesi) yaptığı açıklamada, İsrail’i problemlerden kurtaracak yeni ve etkili bir hükümet kurma niyetinin olduğunu bildirdi.

Son İsrail seçimlerinin sonuçları hakkında yorum yapan Gantz şunları söyledi: “Knesset üyelerinin çoğunluğu, yeni hükümetin kuruluşunu bana önerecekler. Hükümeti kuracağım ve dördüncü bir seçime izin vermeyeceğim. İsrail’i nefret ve bölünmeden kurtaracak ve ilerlememizi sağlayacak istikrarlı bir hükümet inşa edeceğim.”

Mavi-Beyaz partisi lideri Gantz, rakibi Başbakan Benyamin Netanyahu yönetiminin sona erdiğini ve İsrail halkının başarıya nail olduğunu vurguladı. 

Diğer taraftan Netanyahu ise, seçimleri kazandığını ve İsrail’deki siyasi yaşamın ön saflarında yer alacağını belirterek şunları söyledi: “Hiçbir yere gitmeyeceğim konusunda sizleri temin ederim.”

Ayrıca Netanyahu siyasi muhaliflerini, seçimleri anti-demokratik bir şekilde çalmaya çalışmakla suçladı.

İsrail’de 2 Mart Pazartesi günü yapılan seçimlerin sonuçlarına göre, Benyamin Netanyahu’nun Likud partisi 36 koltukla seçimlerin galibi olurken, Netanyahu’nun ana rakibi olan Benny Gantz’ın liderliğini yaptığı Mavi-Beyaz partisi 33 koltuk kazandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir