Batı AsyaSuriyeTüm Haberler

Şam: Suriye halkı, terör projeleri başarısız olan komplocuların emrine girmeyecek

Suriye Dışişleri Bakanlığı, terör projesi sefil bir şekilde başarısız olan Şam’a düşman ülkelerin Suriye halkına herhangi bir koşul dayatamayacağını vurguladı.

Sana Haber Ajansı’nın bildirdiğine göre Suriye krizinin 11. yıldönümü vesilesiyle, Suriye Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: Asıl amacı Suriye’nin sivil, ekonomik ve sosyal büyümesini engellemek olan Suriye’ye yönelik ABD destekli terör saldırılarının üzerinden 11 yıl geçti.

Açıklamada, Suriye’ye yönelik komplo ve düşmanca planların başarısızlıkla sonuçlanmasına rağmen, Suriye’ye komplo kuran ülkelerin halen kendi komplolarının evhamı içinde oldukları, ancak bunda manevi, siyasi ve cezai sorumluluklarının olduğunu bilmeleri gerektiği vurgulandı. 

Suriye Dışişleri Bakanlığı açıklamanın devamında ABD ve Batı’nın Ukrayna’ya açık müdahalesinin artık bu ülkede olanlardan sorumlu olduklarını gösterdiğini duyurdu.

Suriye’de teröristlerin yenilgiye uğratılmasına rağmen, ABD ordusu ve ona bağlı terör unsurları uzun süredir Suriye’nin kuzeyinde ve doğusunda yasadışı bir şekilde varlığını sürdürüyor ve ülkenin petrol ve tahıl kaynaklarını yağmalamanın yanı sıra Suriyelilere karşı da harekete geçiyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir