FilistinGenel

HAMAS hareketinden siyonistlerin Mescidi Aksa’ya saldırılarının devamı konusunda uyarı

HAMAS  dün yayınladığı bildiride, tarihin her zaman Mescidi Aksa’nın Filistinlilerin intifadasının meşalesi olduğunu gösterdiğini bildirdi. 

Bildiride, siyonistlerin Mescidi Aksa kapılarını kapatması ve namaz kılanlara karşı saldırılarda bulunmasının, Filistin milletine baskıların artması yönünde savaş olduğuna yer verilirken, bunun aynı zamanda Mescidi Aksa’nın Yahudiler ve müslümanlar arasında paylaşılması hedefiyle yapıldığını bildirdi.

HAMAS hareketi, Mescidi Aksa’nın kırmızı çizgi olduğunu belirterek, Filistin halkının buranın İslami kimliğinin değişmesine asla izin vermeyeceğini bildirdi.

Bildiride, bazı Arap rejimlerinin terör rejimi İsrail ile ilişkilerini normalleştirme çabaları da kınandı. 

Bu arada işgalci İsrail güçlerinin Er-Rahme Kapısı’nı cemaate kapatmasının ardından Mescid-i Aksa’da gerginlik yaşandığı bildirildi. Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Filistinli gençler işgal güçlerinin dün kapattığı kapıyı kilitleri ve zincirleri kırarak yeniden açtı.

Filistinli gençler ve işgal güçleri arasında yumruklaşma yaşandığı, işgal güçlerinin Kudüslü gençleri gözaltına almaya ve Mescid-i Aksa’nın tüm kapılarını kapatmaya başladığı kaydedildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir