Tüm Haberler

Amerikalı Yetkililerin İran Karşıtı Asılsız İddiaları Devam Ediyor

Amerika Başkan Yardımcısı Mike Pence Tahran yönetimine karşı asılsız ve mesnetsiz iddialarını tekrarladığı açıklamasında bir kez daha Washington’un İran karşıtı uygulamalarının devam edeceğine vurgu yaptı.

Beyaz saray sitesinde yer alan rapora göre, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence bir kez daha Amerika Başkanı Donald Trump’ın Bercam nükleer anlaşmasından illegal bir şekilde çekilmesini destekleyerek bu anlaşmayı facia boyutunda bir anlaşma niteledi.

Amerikalı yetkililerin bu tür açıklamaları, İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif’in Cuma günü Bercam nükleer anlaşması hakkında bu anlaşmanın on yıl süren müzakere ve tartışmaların sonucunda elde edildiğini ve Trump’a hitaben de “Bundan daha iyi bir anlaşma asla elde edemezsiniz” dediği bir sırada gündeme geliyor.


Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018 tarihinde Bercam nükleer anlaşmasından çekildiğini ve nükleer yaptırımları yeniden uygulayacağını açıkladı. Trump’ın bu kararı başta Bercam nükleer anlaşmasını imzalayan diğer taraflar olmak üzere, uluslararası camianın tepkisi ile karşılaştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir