Batı AsyaIrakTüm Haberler

Direniş Cephesi’nin Büyük Komutanları İçin Irak’ta 3 Günlük Ulusal Yas İlan Edildi

Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi, Bağdat’ta ABD’nin terör saldırısında şehid edilen korgeneral Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ile diğer 8 kişi için 3 günlük genel yas ilan etti.

Abdulmehdi’nin ofisinden yapılan yazılı açıklamada, “Silahlı Kuvvetler Komutanı ve Başbakan Adil Abdulmehdi, şehitler için bugünden itibaren üç günlük yas ilan etti.” ifadelerine yer verildi.

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon), 3 Ocak’ta, İran Devrim Muhafızları Ordusuna bağlı Kudüs Gücü Komutanı General Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis’i, Bağdat Havalimanı yakınında düzenlenen saldırıda öldürüldüğünü açıklamıştı. Saldırıda, Süleymani ve Haşdi Şabi kurumu başkan yardımcısı ile birlikte 8 kişi daha şehit olmuştu.

Bu arada Irak’ta siyasi partilerin Amerika’nın Irak’taki askerlerinin ülkeden kovulması için parlamentoda görüş birliğine vardığı yönünde haberler geliyor.

Mukteda es-Sadr liderliğindeki Sairun Koalisyonu, daha önceki açıklamasında, yasa tasarısının geçmesini desteklediklerini duyurmuştu. Sadr, Amerikalı terörist askerleri kastederek Twitter hesabından paylaştığı mesajda, “İşgalcileri ülkeden siyasi ve hukuki yollarla çıkarmaya hazırım” ifadesini kullanmıştı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir