AfrikaTüm Haberler

Etiyopya Hava Yolları Uçağı İçindeki 157 Kişiyle Düştü: Kurtulan Olmadı!

Etiyopya Hava Yolları şirketine ait Boeing 737 tipi bir yolcu uçağının, içindeki 149 yolcu ve sekiz mürettebat ile başkent Addis Ababa’dan kalktıktan kısa bir süre sonra düştüğü belirtildi. Yapılan açıklamada ise, kazadan kurtulan olmadığı belirtildi.


Etiyopya Hava Yolları şirketinden ismini vermek istemeyen bir kaynak Reuters haber ajansına açıklamasında, Kenya’nın başkenti Nairobi’ye gitmek üzere Addis Ababa’dan havalanan uçağın yerel saatle 08.44’te düştüğünü söyledi.

Etiyopya Başbakanı Abiy Ahmed yaptığı Twitter açıklamasında, uçağın düştüğünü doğruladı. Ahmed, uçakta olanların ailelerine baş sağlığı dileklerini iletti.

İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Behram Kasımi Etiyopya’da yolcu uçağının düştüğü olayın ardından bu ülkenin milleti ve devletine ve özellikle hayatını kaybedenlerin ailelerine başsağlığı diledi.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre, Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Kasımi Pazar günü yaptığı açıklamada, Etiyopya’da yolcu uçağının düşmesinden duydukları üzüntüyü dile getirerek olayda hayatını kaybedenlerin ailelerine, Etiyopya milleti ve devletine başsağlığı dileğinde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir