FilistinTüm Haberler

Hamas: Siyonist Rejim Cinayetlerinin Bedelini Çok Ağır Ödeyecek

İslami Direniş Hareketi (Hamas), işgal güçlerinin cinayetlerinin Filistin halkının her türlü meşru yolla işgalden kurtulma haklarına bağlılığını artıracağını söyledi.

Hamas dün (10 Mart Pazar) Selame Keabine isimli gencin Eriha yakınlarındaki kontrol noktasında işgal güçlerince şehit edilmesi üzerine yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin Filistinli bir genci daha soğuk kanlılıkla tasfiye ettiğini ve bu tür cinayetlerin Batı Yaka’da tekrar ettiğini belirtti.

“İşgal güçlerinin Ramallah’ta iki genci şehit etmesinin üzerinden bir hafta geçmeden yeni bir cinayetle karşı karşıyayız” diyen Hamas, Filistin halkının işgalcilerin cinayetleri karşısında sessiz kalmayacağını ifade etti.

Hamas, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgalcilerin cinayetlerinin bedelini çok ağır bir şekilde ödeyeceklerini ve şehitlerin kanlarının yerde kalmayacağını söyledi.

İşgal güçleri, Batı Yaka’nın doğusundaki Eriha kenti yakınlarında bu sabah Filistinli bir genci şehit etti.

İşgalcilere ait 0404 sitesinin konuyla ilgili yayınladığı haberde, Filistinli gencin kullandığı araçla kontrol noktasından geçmeye çalıştığı ve işgal polisinin araca ateş açarak genci öldürdüğü belirtildi.

Filistin Sağlık Bakanlığı yayınladığı bildiride, 22 yaşında Filistinli bir gencin Eriha kenti yakınlarında işgal güçlerinin açtığı ateşle şehit olduğunu duyurdu.

Bakanlığın bildirisinde şehit gencin Selame Keabine olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir