Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Gücü Komutanlığı Büyük Bir İHA Tatbikatı Düzenledi

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava-Uzay Gücü Komutanlığı, Fars Körfezi semalarında “Beytulmukaddes’e Doğru-1” adı altında en büyük İHA tatbikatını düzenledi.

Sipahiler Ordusu hava uzay birliği, Fars Körfezi semalarında “Beytulmukaddes’e Doğru-1” adı altında en büyük İHA tatbikatını düzenledi.

Bu arada tatbikatla birlikte Sipahiler Ordusu hava uzay birliği bölgenin en büyük taarruz amaçlı bombardıman İHA filosuna kavuştu.

Tatbikatta ilk kez İran’ın RQ-170 İHA’sından 50 adedi eş zamanlı olarak ve diğer bazı taarruz İHA’ları ile birlikte boy gösterdi.
Tatbikatta 1000 km uzaklıktaki hedeflere operasyon düzenlenerek imha edildi.

Öte yandan Sipahiler Ordusu hava uzay birliği komutanı General Emir Ali Hacızade, “Beytulmukaddes’e doğru-1” tatbikatında İran’ın MQ-1 İHA’sı ilk kez operasyona katıldığını açıkladı.

Tatbikatın kulisinde gazetecilere açıklama yapan hava uzay birliği komutanı General Hacızade, tatbikata Amerika’nın MQ-1 İHA’sının İran yapımı benzer İHA’nın katıldığını belirtti.

MQ-1 İHA’sı, İranlı uzmanların Amerika’nın RQ-170 İHA’sından sonra avladıkları ikinci önemli İHA’dır.

Peridator adı ile anılan bu İHA, Amerika’nın General Atomics firmasının yapımıdır ve 2009 yılından bu yana Amerikan ordusunun envanterinde yer almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir