LübnanTüm Haberler

Lübnanlı Yetkililerden Pompeo’ya Hizbullah Tepkisi

Lübnanlı yetkililer, ABD Dışişleri Bakanı ile yaptığı görüşmede, Hizbullah hareketinin Lübnan hükümeti ve parlamentodaki konumunu vurgularken Hizbullah hareketinin Siyonistlerin işgaline karşı güçlü bir engel olduğunu belirttiler.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Lübnan’a yaptığı ziyaretin başında, diplomatik geleneklerin ötesinde önce Lübnan İçişleri Bakanı Raya Hassan ile görüştü ki bu durum medya ve uzmanlarca sert eleştirilere neden oldu.

Amerikan dışişleri bakanı Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri ile de görüşmesinde Nebih Berri, Hizbullah’ı parlamento ve Lübnan hükümetinin bir parçası olarak niteledi.


Mike Pompeo, daha sonra Lübnan Başbakanı Saad Al-Hariri ve ardından da Lübnan Cumhurbaşkanı Michel Aoun ile görüştü. Görüşmede, terör rejimi İsrail ile Lübnan sınırındaki ihtilafların ele alındığı bildirildi.


Lübnan cumhurbaşkanı, Hizbullah’ın Lübnan’ın birlik ve beraberliğinin sağlanmasında önemli ve popüler bir parti olduğunu ve Lübnan halkı arasında özel konuma sahip olduğunu bildirdi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir