Bilim & Teknolojiİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nin Nükleer Teknoloji Alanında 114 Yeni Kazanımı Görücüye Çıktı

İran Cumhurbaşkanı Ruhani nükleer teknoloji milli gününde İranlı nükleer bilimcilerin 114 yeni kazanımının görücüye çıktığı törene katıldı.

9 Nisan günü İran İslam Cumhuriyeti’nde nükleer teknoloji milli günü olarak kutlanıyor. İran’dan nükleer bilim adamları büyük çabaların sonucunda nükleer yakıt sirkülasyonunu tamamlayarak dünya genelinde büyük bir başarıya imza atmasının ardından bu özel gün nükleer teknoloji milli günü olarak adlandırıldı.


Cumhurbaşkanı Ruhani bu yıl 13. Kez kutlanan nükleer teknoloji milli gününde IR6 geliştirilmiş santrifüjlerden 20 kadarından oluşan bir zincirinin hizmete girmesi, İran plazma teknolojisi milli merkezi birinci ünitesinin hizmete girmesi, zenginleştirme atıklarını yönetme merkezinin açılışı ve MV6 adlı yerel tıp alanında elektron hızlandırıcı cihazının hizmete girmesi olmak üzere dört önemli nükleer projenin hizmete girişini video konferans aracılığı ile gerçekleştirdi.


Törenin devamında ayrıca sağlık alanında kullanılan bazı yeni cihazlar, FTIR makinesi, bir radyoaktif ilaç ilk kez görücüye çıktı.


Cumhurbaşkanı Ruhani ve bazı sivil ve askeri yetkililerin katıldığı nükleer teknoloji milli günü töreninde ayrıca diğer birçok yeni kazanım ilk kez görücüye çıktı.


İran son yıllarda nükleer teknoloji alanında hızla ilerlemeye devam ediyor ve her yıl nükleer teknoloji milli gününde yeni kazanımlarını kamuoyu ile paylaşıyor.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir