İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hasan Ruhani: Aklınıza Hayalinize Gelmeyecek Yeni Füzeler Yapıyoruz

İran Cumhurbaşkanı Ruhani, Sipahiler Ordusu bölgede ABD destekli terörün kökünü kuruttuğunu, bu yüzden Amerika Sipahiler Ordusu’nu terörist ilan ederek, kin kustuğunu belirtti.

İran Cumhurbaşkanı Ruhani Salı günü Tahran’da düzenlenen ve İranlı nükleer bilimcilerin 114 yeni kazanımının görücüye çıktığı Nükleer Teknoloji Milli Günü törenine katıldı.


Ruhani törende yaptığı konuşmada, bugün Sipahiler Ordusu her zamankinden daha çok İran milletinin kalbinde yer aldığını belirterek, Sipahiler Ordusu Amerika ve korsan rejim İsrail’in kin ve gazabının hedefi haline geldiğini, zira her daim bölge milletleri ve direniş ekseninin yanında yer aldığını belirtti.


Amerikalı yetkililere hitap eden Cumhurbaşkanı Ruhani, Amerika devleti dünyada terör örgütlerinin başında yer alan bir devlet olduğu halde dünyanın inkılapçı kurumlarını terörist olmakla suçladığını belirtti.


Cumhurbaşkanı Ruhani konuşmasının bir başka bölümünde de, İran milleti yaptırımlara rağmen Amerika devletinin aklına hayaline bile sığmayacak füzeleri ve silahları geliştirdiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir