İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İranlı Milletvekilleri, Meclise Devrim Muhafızları’nın Askeri Üniformasıyla Geldi

İran İslami Şura Meclisi milletvekilleri simgesel bir hareket yaparak İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu üniformalarını giyerek genel kurul oturuma katıldı. Milletvekilleri genel kurul oturumunun açılışında kahrolsun Amerika sloganı attı.

İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani ise Amerika devleti ve bu ülkenin silahlı kuvvetleri iktisadi ve askeri boyutlarda uluslararası terörün baş simgesi olduğunu belirtti.

Amerika Başkanı Donald Trump Pazartesi günü bir açıklama yaparak, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu Amerika’nın terör örgütleri listesine aldığını açıkladı.

Muhabirimizin İslami Şura Meclisi’nden bildirdiğine göre, Meclis Başkanı Laricani Salı günkü genel kurul oturumunda yaptığı konuşmada, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun bölgede terör örgütleri ile mücadelede ifa ettiği etkili rolüne vurgu yaparak, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun adını terör örgütleri listesine almak, Amerika devletinin kin ve cehaletinin derinliğini gösterdiğini belirtti.

İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nun kutsal savunma yıllarında İran topraklarını, milleti ve İslam inkılabını savunmakta seçkin rol ifa ettiğini hatırlatan Meclis Başkanı Laricani, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu kutsal savunma yıllarında büyük fedakarlıklara imza attığını ve Saddam’a destek veren tüm zorba güçleri ve son yıllarda da Amerika devletinin türettiği ve bölgeyi ateşe verdiği terör örgütlerine karşı da büyük mücadele vererek bu örgütlerin bel kemiklerini kırdığını vurguladı.

Amerikalı devlet adamlarına hitap eden Laricani şöyle devam etti: Yoksa Pakistan’ın merhum Başbakanı Binazir Butto’nun sözlerini unuttunuz mu? Butto Afganistan’da terör örgütlerinin bir tarafı Amerika olduğunu söyledi. Dolaysıyla bugün Amerika devleti terör örgütlerinin kurucusu ve destekleyicisi olarak hesap vermesi gerekir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir