LübnanTüm Haberler

Lübnan Hizbullahı’ndan Büyük Şeytan ABD’ye Kınama

Lübnan Hizbullah Hareketi, Amerika’nın İranlı selzedelere yardımların gönderilmesinin önlenmesi konusundaki girişimini kınadı.

Lübnan Hizbullah hareketi, dün gece konuyla ilgili yayınladığı mesajda, İranlıların çok büyük sel felaketiyle karşı karşıya olduğu ama Amerika’nın vahşi bir şekilde İran’a insani yardımların gönderilmesini engellediğini ve bunun için de özellikle İran’a bankalar kanalıyla yardımlara engel olduğunu bildirdi.

Bu arada Amerikan başkanı Donald Trump’ın 8 mayıs 2018 tarihinde İran’la imzalanan nükleer anlaşmadan kanunsuz bir şekilde çıkması ve iki ayrı aşamada İran’a karşı yaptırımları arttırması devam ederken, uluslararası toplum ABD yönetiminin bu siyasetlerine karşı tepki gösterdiler.

Amerikan başkanı ve bazı Amerikalı yetkililer zaman zaman yaptıkları açıklamalarında İran halkını hedef almadıklarını iddia ederlerken, Amerika’nın yaptırımlarının dışında olmasına rağmen İran’a sağlık ve ilaçla ilgili malzemelere bile Amerika engel olmakta ve açık bir şekilde İran halkını hedef almaktadır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir