İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

İran Ordusu ve Devrim Muhafızlarından ABD Başkanının Mantıkdışı Kararına Tepkiler

İran silahlı kuvvetler komutanı tümgeneral Seyyid Abdurrahim Musevi, Amerikan rejiminin İran devrim muhafızlarını ‘Terörist’ nitelemesini, çocukça ve delice niteledi.

Tümgeneral Abdurrahim Musevi, ”İran’ın başta ordu ve devrim muhafızı olmak üzere bütün silahlı birimleri halkının yanında olacaktır  ve bütün çabalar İslam inkılabının  ülkülerini, hakimiyetini ve toprak bütünlüğünü ciddiyetle savunmaktır” dedi.

Bu arada İran devrim muhafızları komutanı tümgeneral Muhammed Ali Caferi de, ”Amerikalı liderler, devrim muhafızlarının gücünü test etmeye kalkışmasınlar zira İran devrim muhafızlarının savunma ve saldırı gücü,  onların düşündüklerinin çok üstündedir ve bunun için Amerika’nın yaptırım ve benzeri girişimlerinin bizim için değeri yoktur’ dedi.

Tümgeneral Caferi, Trump’ın girişiminin aslında devrim muhafızlarının,  özgürlükçü ve hak yanlısı milletler nezdinde daha da artacağını söyledi.

Bu arada İslam inkılabı rehberinin yardımcısı tümgeneral Seyyid Yahya Safevi, Amerikalı terör güçlerin İran ve devrim muhafızları ordusunun gücünü çok iyi bildiklerini belirterek, ‘Eğer Amerikalılar bir yanlış yaparsa onlara çok güçlü bir şekilde cevap veririz’ dedi. 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir