Tüm Haberler

ABD’li Eski Diplomat: İran Devrim Muhafızlarına Karşı Alınan Karar, Trump’ın Acizliğini Gösteriyor

Eski ABD’li diplomat Richard Nephew, ABD yönetiminin İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusuna karşı aldığı kararın Beyaz Saray’ın İran’a karşı acziyetinin göstergesi olduğunu belirtti.


Fars haber ajansının bildirdiğine göre kendisinden İran’a karşı yaptırımların mimarı olarak söz ettiren eski ABD’li diplomat Richard Nephew yaptığı Twitter paylaşımında, İran İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusunun ABD dışişleri bakanlığının terör listesinde yer almasının Washington’un acziyetinden kaynaklanan önemsiz bir girişim olduğunu vurguladı.


Richard Nephew, yazısının devamında şu ifadelere yer verdi: İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusuna karşı söz konusu kararı alanlar, bu kararı kutlayabilir belki, ancak bu kararın İran’a baskıların arttırılması yönünde herhangi bir etkisi olmazken, riskleri önemli oranda arttıracaktır.


İslam İnkılabı Muhafızlar ordusunun ekonomik faaliyetlerinin önünün engellenmesinin zor olduğunu kaydeden eski ABD’li diplomat, “yabancı firmalarla bu konuyu konuştuğumuzda, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu ile teamülden nasıl kaçınabileceklerini soruyorlar”ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir