İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ali Laricani: Amerika, İran İslam Cumhuriyeti’nin Kendileri İçin Zorlu Bir Rakip Olduğunu Bilmelidir

İran İslami Şura Meclisi Başkanı Ali Laricani, İran milletinin asla zorbalara karşı teslim olmadığını, Amerikalı yetkililer de İran’ın onlar için zorlu bir rakip olduğunu anlamaları gerektiğini belirtti.


Amerika devletinin Bercam nükleer anlaşmasından çekilmesine işaret eden İslami Şura Meclisi Başkanı Laricani, ABD Başkanı Donald Trump tuhaf bir adam olduğunu ve her gün yeni bir uluslararası anlaşmadan çekildiğini belirtti.


Laricani, Trump’ın uygulamaları, uluslararası düzeyde büyük bir zayiat yaşanmakta olduğunu ortaya koyduğunu vurguladı.


Amerikalı yetkililerin İran ile müzakere etmek için 12 şart ileri sürmelerine de işaret eden Laricani, Amerikalıların söylemi teslimiyet ve aşağılamak temeline dayandığını, bunun somut örneği S. Arabistan’ın durumu olduğunu, Suud hanedanı hem para verdiğini, hem teslim olduğunu ve sonuçta da aşağılandığını kaydetti.


Laricani İran milleti derin medeniyeti olan bir millet olduğunu ve asla Amerikalı yetkililerin müzakere şartlarını kabul etmeyeceklerini vurguladı.
Amerika Başkanı Donald Trump 8 Mayıs 2018’de tek yanlı bir kararla Bercam nükleer anlaşmasından çekildi ve kaldırılan nükleer yaptırımları iki merhalede yeniden dayattı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir