Tüm Haberler

İran İslam Cumhuriyeti’nin Gücünden Korkan Siyonist İngiltere, Hürmüz Boğazı’ndaki Donanma Önlemlerini Artırdı

İngiltere donanması, İran’ın İngiltere’ye ait bir petrol gemisini alıkoymasının ardından Hürmüz Boğazı’ndan geçen İngiliz bandıralı gemilere eşlik edecek.

Yeni İngiliz hükümetinin ilk icraatlarından biri, Hürmüz Boğazı’ndan geçen gemilere yönelik güvenlik önlemlerinin artırılması oldu. Ulaştırma Bakanlığının açıklamasında, Kraliyet Donanması’nın İngiliz bandıralı gemilere eşlik etmekle görevlendirildiği belirtildi. Bu kapsamda donanmaya ait “HMS Montrose” adlı geminin dün gece ilk görevi icra ettiği kaydedildi.

Gemilerin tek ya da grup halinde korunacağı belirtilerek, taşımacılık firmalarından geçiş öncesi detayları donanmayla paylaşmaları istendi.

İngiliz hükümetinin bu adımı, İran’ın geçen hafta Steno İmpero adlı İngiliz tankerini deniz kanunlarını çiğnediği gerekçesiyle alıkoymasının ardından geldi.

Bu arada İngiltere’ye bağlı olan İspanya’nın güneyindeki Cebelitarık özerk yönetimi, İran tankerinin Avrupa Birliği’nin (AB) Suriye’ye uyguladığı ambargoları ihlal ettiği gerekçesiyle alıkonulduğunu açıklarken İran ise, tankerin alıkonulmasının İngiltere için “sonuçları olacağı” uyarısında bulunmuştu.

Bu açıklamadan kısa bir süre sonra, 19 Temmuz’da biri İngiltere biri de Liberya bandıralı 2 petrol tankerini alıkoyduğu bildirilmiş, İran Steno “İmpero” adlı tankeri tutarken, işletmesi İngiliz firmasında olan “Mesdar” adlı diğer tankerin yoluna devam etmesine izin vermişti.

Bu arada İran cumhurbaşkanı Ruhani ve diğer yetkililer, Hürmüz Boğazı ve Fars Körfezi’nin güvenliğinin ve İran’ın çıkarlarının dış güçler tarafından tehlikeye atılmasına izin vermeyeceklerini bildirdiler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir