İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Tümgeneral Kasım Süleymani: Düşmanlar İran’ın Askeri Açıdan Yüksek Seviyeye Ulaştığını Bilmeli

İran Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, “Düşmanla müzakere teslim olmak demektir. Kesinlikle bu zilleti kabul etmeyeceğiz.” dedi.


Devrim Muhafızları Kudüs Gücü Komutanı Tümgeneral Kasım Süleymani, bugün Tahran’da düzenlenen İran emniyet güçleri komutanları toplantısının ikinci gününde yaptığı konuşmada gündemdeki son gelişmeleri değerlendirdi.


Tümgeneral Süleymani, ABD’nin uyguladığı yaptırımlara işaret ederek, “Düşmanlar, baskı ve ekonomik yaptırımlarla ülkenin güvenliğine zarar vermeye çalışıyorlar ve bu yönde tüm yeteneklerinden faydalanıyorlar.” dedi.


“Şimdiki dönemde Batı ve Doğu Asya’da ABD ve ortakları güçlü bir akım olarak görülmüyor.” diyen Tümgeneral Süleymani, onların sahtecilik yöntemlere başvurup başkaları yanlış yönlendirmek istediğini belirtti.
Tümgeneral Süleymani, “Onlar bugünkü İran’ın güçlü bir ülke olduğunu ve askeri ile güvenlik açısından yüksek seviyeye ulaştığını bilmeli. Düşmanlar ne kadar tehdit ederse onların (askeri ve güvenlik) maliyeti de artacaktır.” ifadelerini kullandı.


Düşmanların ekonomik baskıyla İran’ı müzakere masasına oturtmak istediğini söyleyen Tümgeneral Süleymani, “Bu teslim olmak demektir, ancak çok duyarlı olan İran halkı şu anda herhangi bir müzakerenin tam anlamıyla boyun eğme olduğuna inanıyor. Kesinlikle bu zilleti kabul etmeyeceğiz.” değerlendirmesinde bulundu.


Ekonomik sorunlara da değinen Tümgeneral Süleymani, “Ekonomik konularda Devrim Lideri’nin talimatlarına uyarak el ele verip çalışırsak yine de düşmanları hayal kırıklığına uğratabiliriz.” diye konuştu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir