İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Sanal Alemin Güvenliği Sağlanmalıdır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney dün polis teşkilatı komutanları ve yöneticilerini kabul etti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, sanal alemin güvenliğinin sağlanmasının önemine işaretle, güvenlik güçlerinin kaçakçılık ve sanal alemi güvensiz hale getirenlere karşı ciddi şekilde mücadele etmeleri gerektiğini vurguladı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney kabulde, sanal alemin bugün insanların hayatına geniş şekilde girdiğine dikkat çekerek, sanal alemin menfaat ve imkanlarının yanısıra büyük tehlikeleri de olduğunu kaydetti.
Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, sanal alemin güvensiz hale getirilmesinin halkın zararına olduğuna temasla, polisin sanal alemin güvenliğini sağlama görevine vurgu yaptı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ekonominin canlanması için güvenlik sağlanmasının şart olduğunu hatırlatarak, üretimin canlanması ve güçlenmesi önündeki engellerden birinin iki yönlü bir hal alan kaçakçılık olduğunu, buna ilaveten kaçak ürünlerin ithal edilmesinin yanısıra, halkın ihtiyaç duyduğu tarım sektöründe bazı ürünlerin de yurt dışına çıkarıldığını belirtti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, polisin en önemli görevlerinden bir diğerinin de “silah alış verişini önlemek” olduğunu hatırlatarak, ABD gibi bazı ülkelerde silah fabrikalarının mafya çıkarları nedeniyle silah alış verişinin serbest olduğunu ve kendi vatandaşları için sorun yarattığını, ancak İran’da böyle bir sorunun olmadığını ve silah alış verişinin yasak olduğu için polisin bunu engellenmesi gerektiğini vurguladı.


Sanal alem üzerinden silah alış verişinin önlenmesi gerektiğinin altını çizen Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün Hemedanlı bir alimi katleden saldırganın instagram sayfasında 4 çeşit silahla kendi görüntüsünü yayınladığını, bu tür hususlara karşı polisin karşı koyması gerektiğini kaydetti.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, polisin “iktidar” ve “şefkat”ini birbirinin tamamlayıcısı olan iki unsur olarak niteleyerek, bayram ve tatil günlerinde polisin gece gündüz çalıştığını, son sel felaketi sırasında da polisin sel mağdurlarına hizmet verme ve selzede bölgelerin güvenliğini sağlama konusunda parlak bir performans sergilediğini beyan etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir