İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: İran Milleti Birlik Olursa, Düşmanın Komploları Geri Tepecek

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Öğretmenler Günü dolayısıyla ülke genelinden binlerce öğretmeni kabul ettiği görüşmede İran milletinin birlik olması halinde düşmanın komplolarının kendi aleyhinde biteceğini vurguladı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney bu görüşmede, düşmanın savaş düzenine ve ekonomik, siyasi ve istihbari olarak saldırı pozisyonuna geçtiğine temasla, düşmanın sanal alem üzerinden darbe vurmaya çalıştığını, ABD ve Siyonizm’in her alanda planlama yapıp, girişimde bulunmakta olduklarını, bunun ancak sırf ABD’nin şimdiki yönetimine has bir durum olmadığını vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, düşmanın İran milletine karşı savaş düzenine karşı milletin de savaş düzenine geçmesi gerektiğini ve tüm yetkililer, millet ve kendi ilgi alanında her elit ve kabiliyet sahibi insanın sorumluluk duygusu ve hazırlık içinde medyana girmesi gerektiğini belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran silahlı kuvvetlerinden düşmanın askeri düzenine karşı uyanık olması gerektiğinin de altını çizdi.

UNESCO’nun eğitim 2030 bildirgesini eleştiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney şunları kaydetti:

“Uygarlık ve medeniyet kültüre bağlıdır. Eğer kültür zengin değilse, medeniyetin oluşumu gerçekleşemez. Burada UNESCO’nun eğitim 2030 bildirgesinin önemi ortaya çıkıyor.

Aslında bu bildirgenin özeti şöyledir: Eğitim sistemimiz çocuklara yaşam tarzı ve hayat bilgisini Batı temellerine dayanan kaynaklarla öğretmeli. Yani siz öğretmenler okulda Batı için asker yetiştirmelisiniz. Onlar İranlı öğrencilerin kravat takıp rahatça insanları katleden barbar katillerin kuklası ve askeri olmasını istiyorlar.”

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney , İran’ın hazırladığı “Eğitim Dönüşüm Belgesi”ni olumlu karşılayarak, bunun İranlı öğrencileri belirlenen hedefe götürebileceğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney beyanatının son bölümünde, İslam Cumhuriyeti’nde din bayrağının dünyanın diğer her yerinden daha yüksek noktada dalgalandığını belirterek, İran’ın bilim alanında en gelişmiş ülkelerden sayıldığını belirtti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir