Batı AsyaLübnanTüm Haberler

Seyyid Hasan Nasrullah: Amerika ve Siyonist Rejim, Bölgede Yeni Bir Savaşın Peşinde


Lübnan Hizbullah Hareketi Genel Sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah, bölgede Amerika ve diğer bazı ülke ve haber çevrelerinin pekiştirmek istedikleri bir ortamın hakim olduğunu, bunun ise Siyonist rejim tarafından yeni bir savaşın başlama ihtimali olduğunu söyledi.


Lübnan Hizbullah genel sekreteri Seyyid Hasan Nasrullah dün yaptığı açıklamada, Fars körfezi kıyısı bazı Arap ülkeleri, Amerika ve Siyonist rejimin son zamanlarda Lübnan’a karşı yeni bir savaş ile ilgili söylentileri gündeme getirdiklerini, hedef ise Lübnan’a baskı uygulamak olduğuna işaretle, Lübnan’a baskı uygulayarak onun su sınırları ve Şeba meraları konusunda taviz vermenin amaçlandığını belirtti.


Direnişin füze gücü ve iktidarından el çekmenin hedeflendiğini belirten Nasrullah fakat direnişin büyük ve belirleyici noktalara sahip olduğunu, direnişin işgal altındaki el-Celil’e girme gücüne sahip olduğunu söyledi.

Hizbullah genel sekreteri sözlerinin devamında, günümüzde Hizbullah’ın Suriye savaşına katılma kararının ne kadar doğru olduğunun görüldüğüne değinerek, Suriye’de Amerikan-Suudi bir komplonun şekillendiğini, Suriye toraklarının %45’inin IŞİD kontrolüne geçmesinin de söz konusu komplonun sonucu olduğunu ifade etti.


Nasrullah işte bu yüzden Suriye ve Irak’ta kimlerin IŞİD’e mali ve silah desteği sağladığını sormak gerektiğini belirtti.Nasrullah IŞİD’in vahabi düşüncesi ile kurulduğunu ve Suudi Arabistan tarafından maddi destek aldığını da sözlerine ekledi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir