FilistinTüm Haberler

Gazze’deki Cuma Günü Yürüyüşlerinde Şehit Olanların Sayısı 4’e Yükseldi

Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, işgal güçlerinin dün (3 Mayıs Cuma) “Golan Tepeleri Arap ve Suriye Toprağıdır Cuması” başlığıyla düzenlediği gösterilere düzenledikleri saldırılarda yaralananlardan bir kişinin daha hayatını kaybetmesiyle bu saldırılarda şehit olanların sayısının dörde çıktığını açıkladı.


Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı açıklamaya göre 31 yaşındaki Remzi Ruhi Hasan Abdu, dün Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü eylemlerinin 57. Cumasında düzenlenen gösterilerde Bureyc’in doğusunda ikindi vakti başından yara alması sebebiyle hayatını kaybetti.


İşgalcilerin dün gerçekleştirdiği saldırılarda daha önce üç kişinin şehit olduğu açıklanmıştı. Bunlardan ikisi Gazze’nin orta kesimlerinde İzzettin Kassam Birlikleri’ne ait bir mevkinin vurulması sonucu şehit olmuştu.

Üçüncü kişi ise Han Yunus’un doğusunda düzenlenen gösterilere iştiraki esnasında işgalcilerin mermilerine hedef olarak şehit olmuştu. Remzi Abdu’nun da dün aldığı yaralardan dolayı hayatını kaybetmesiyle birlikte dünkü saldırılardan dolayı şehit olanların sayısı dörde çıkmış oldu.
Dünkü saldırılarda yaralananların sayısının ise 52 olduğu açıklandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir