FilistinLübnanTüm Haberler

Hizbullah: Filistin Milletinin Cesurca Tavrını ve Siyonist Düşmana Gerekli Dersi Vermesini Takdir Ediyoruz

Lübnan Hizbullah hareketi bir bildiri yayımlayarak korsan İsrail’in Arap dünyası ve Batılı devletlerin suskunluğu sayesinde Gazze şeridine barbarca saldırmasını ve onlarca Filistinliyi şehit etmesini şiddetle kınadı.


El Alem kanalının haberine göre, Lübnan Hizbullah hareketi yayımladığı bildiride Filistin milletinin cesurca kendini savunmasını ve siyonist düşmana gerekli dersi vermesini takdirle karşıladıklarını belirterek, Filistin milletinin vahdeti ve direniş, siyonistlerin küstahlığı ve saldırılarına son verilmesi için tek seçenek olduğunu vurguladı.


Lübnan Hizbullah hareketi bildiride Filistin milletinin işgalci siyonistlerin saldırılarına karşı çok yönlü kahramanca direnişine vurgu yaparak Arap ve İslam dünyasının tüm milletlerini ve yine dünyanın hür milletlerini korsan İsrail’in devlet terörüne karşı Filistin milletinin yanında yer almaya davet etti.


İşgal ordusu hava kuvvetleri ve topçu birlikleri Cuma gününden itibaren Gazze şeridine geniş çapta saldırı başlattı; saldırılarda şimdiye kadar 25 Filistinli şehit düştü, 150’den fazla Filistinli de yaralandı.


Filistin İslami direniş hareketi Hamas ve İslami Cihat hareketleri İsrail’in cinayetlerine gösterdikleri tepkide şimdiye kadar işgal altındaki Filistin topraklarına doğru 600 füze ve roket fırlattıklarını duyurdu. Bu operasyonun sonucunda 5 siyonist helak oldu, 100 kadar siyonist yerleşkeci yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir