Filistinİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Emir Abdullahiyan: Siyonistlerin Gazze’ye Yönelik Cinayetleri ABD’nin Desteğiyle Yapılıyor


Filistin İntifadasını Destekleme Konferansı genel sekreteri Hüseyin Emir Abdullahiyan, terör rejimi İsrail’in Filistinlilere yönelik cinayetlerinin Amerika’nın ırkçı başkanının çok yönlü desteğiyle yapıldığını söyledi.


Hüseyin Emir Abdullahiyan, işgalci İsrail’in Gazze saldırısını kınarken, ‘ABD başkanı ve yönetiminin ırkçı İsrail’i desteklemesinin Filistin halkının geleceğini belirlemesini etkileyemeyeceğini ve Filistin direnişinin, Filistinlilerin haklarını geri alıncaya kadar süreceğini’ söyledi.


Emir Abdullahiyan, İran’ın hiç bir zaman Filistin Meselesi’ni unutmayacağını belirterek, Amerikan yönetiminin tek yanlı ve kanunsuz girişimlerinin Filistin halkının iradesini kıramayacağı gibi aksine Filistinlilerin direniş ve mücadele kararlılığını daha da arttıracağını söyledi.


İranlı yetkili, uluslararası toplum, İslam ülkeleri ve Arap ülkelerinin işlenen bunca cinayetlere karşı sessiz kalmalarının kabul edilemez esef verici bir durum olduğunu söyledi.


Bu arada İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Abbas Musevi, “Amerika’nın ırkçı İsrail’e verdiği sonsuz destek ve bazı İslam ülkelerinin utanç verici sessizlikleri nedeniyle Siyonistlerin işgal altındaki Filistin topraklarında işlediği cinayetler bitmek bilmiyor” dedi.


İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Seyyid Abbas Musevi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada İsrail’in Gazze’ye düzenlediği saldırılar kınandı.


Filistinlilerin işgalci güçler karşısında meşru müdafaa hakkına sahip olduğunu belirten Musevi, bölgesel ve uluslararası kurum ve kuruluşların İsrail’in Gazze’ye karşı gerçekleştirdiği saldırıları önlemek için bir an önce gereken girişimlerde bulunması gerektiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir