Batı Asyaİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

General Hüseyin Dehgan: Amerikalılar İran’a Karşı Askeri Bir Operasyon Yapamaz

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney’in savunma sanayii danışmanı General Hüseyin Dehgan, Amerikalılar’ın İran’a karşı askeri operasyon yapabilecek güçten yoksun olduklarını vurguladı.


Katar’ın El Arabi kanalına mülakat veren General Dehgan şöyle devam etti: Eğer Amerikalı yetkililer geniş kapsamlı ve çok yönlü bir savaş başlatacak olurlarsa, ne bölge böylesine geniş kapsamlı bir krizi kaldırmaya hazır, ne de onlar bu doğrultuda uluslararası kamuoyunda gerekli atmosferi oluşturabilir ya da İran İslam Cumhuriyeti’ne karşı askeri operasyon için gerekli imkanları seferber edebilir.


Beyaz saray milli güvenlik danışmanı John Bolton’un USS Abraham Lincoln uçak gemisinin İran’a mesaj vermek üzere bölgeye sevk edildiği yönündeki açıklamasına tepki gösteren General Dehgan, askeri analizlerde askeri birliklerin ve teçhizatın yer değiştirilmesi, savaş hazırlığı şeklinde yorumlandığını kaydetti.


General Dehgan şöyle devam etti: Amerikalılar, İsrailliler ve ayrıca S. Arabistan bölgenin genel şartlarını “bölge ciddi bir krizle karşı karşıya” diyecek şekilde çizmeye çalışıyorlar, oysa onlar bu tür bir kriz durumunda kim ilk mermiyi sıkacak olursa, bu atışın kapsamı sadece özel bir alan veya bölge ile sınırlı kalmayacağını herkesten daha iyi bilirler.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir