İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Şeytanı ve Kafirleri Yenmenin Tek Yolu Direniştir

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İran milletinin geçen 40 senedeki olağanüstü ilerlemeleri ve artagelen onur ve izzetinin Kuran-i Kerim’e itaat ve kafirlere karşı direnmekten kaynaklandığını, bugün şeytanlar ve kafirleri yenmenin tek yolunun direnmek ve karşı durmak olduğunu vurguladı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün akşam saatlerinde düzenlenen Kur’an-ı Kerim ile ünsiyet meclisinde bir konuşma yaptı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, insanlık ve İslam toplumunun bugünkü temel ihtiyaçlarından birinin Kurani öğretileri anlamak ve yerine getirmek olduğunu belirterek, Kuran-ı Kerim’in buyurduğu gibi müstekbirler, kafirler, şeytanlar ve tağutlarla mücadeleye ve onlara karşı durmaya vurgu yaptı.


Günümüzde İslam dünyasındaki sorunların birinin Kur’an-ı Kerim’e itaat etmemek olduğunu belirten Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “cumhurbaşkanlığı veya kraliyet pozisyonundan milletlere nara atanlar, Kuran-i Kerim’in sarih şekilde onlarla mücadele etmeyi emrettiği ve güvenilmez olduğunu belirttiği kişilerin ta kendisidir.” diye konuştu.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney beyanatının devamında, bazı ülkelerdeki İslami uyanış ve halk ayaklanmasına dikkat çekerek, “Bu hareket, kadir kıymeti bilinmediği ve Amerika ve Siyonist rejime güvenildiği için söndü, ancak İran milleti, Kuran-i öğretilerle dolu olan rahmetli İmam Humeyni’nin bereketi sayesinde kendi hareket ve devriminin değerini bilip, ilk günden itibaren müstekbir güçlere güvenmeyip, onlara karşı koydular.” ifadelerini kullandı.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney sözlerinin devamında Kuran-i Kerim’in benzersiz bir sanat olduğuna işaretle şöyle buyurdu: “Kur’an benzersiz bir sanat eseridir. Her şeyden evvel gönülleri mıknatıs gibi İslam’a doğru çeken şey Kur’an-ı Kerim’in sanat yönüydü”


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Kurani öğretilerle toplumun ünsiyet kurmasının dünyevi ve uhrevi hayat ile ilgili meselelerde toplumun sağlamlığına neden olacağını kaydetti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir