FilistinTüm Haberler

Siyonist İşgal Güçlerinin Gazze’deki “Büyük Dönüş Yürüyüşü”ne Saldırısında 49 Filistinli Yaralandı

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında dün (2 Ağustos Cuma) ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusunda düzenlenen barışçıl gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu onlarca kişi yaralandı.

Filistin Enformasyon Merkezi muhabirleri, işgal güçlerinin sınır hattı yakınlarındaki dönüş kamplarına ilk giden gruplara ateş açtığını ve göz yaşartıcı bomba attığını bildirdi.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 69’uncu Cuma gösterilerine katılanlardan 49 kişinin çeşitli şekillerde yaralandığını, ikisi gazeteci 24 kişinin gerçek mermiyle yaralandığını açıkladı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti’nin çağrısı üzerine “Vadi’l-Hıms Katliamı” Cuması gösterilerine katılmak için binlerce Filistinlinin dün ikindiden sonra Gazze Şeridi’nin doğusunda sınır hattı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın ettiği belirtildi.

İşgal güçleri, 22 Temmuz Pazartesi günü Kudüs’e bağlı Sur Bahir beldesinin Vadi’l-Hıms Mahallesi’nde 77 dairenin bulunduğu 11 binayı yıkmıştı.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti yayınladığı bildiride, Filistinlilerden ikindiden sonra sınır hattı yakınlarında kurulan dönüş kamplarında bulunmalarını istemiş, Filistin halkının tehcire ve etnik temizliğe, Amerika’nın ve Siyonist işgal rejiminin sistematik saldırılarına maruz kaldığını bildirmişti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Terör rejiminin sözkonusu gösterilere saldırısında bu zamana kadar en az 310 Filistinli şehit olurken 31 binden fazla Filistinli de yaralandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir