Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Abdulmelik el-Husi: Suudi Rejiminin Cinayetleri, Yemen Halkının Güçlü İradesine Hiç Bir Zarar Veremeyecek

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri Abdulmelik el Husi yaptığı açıklamada, Suudi koalisyonun art arda işledikleri cinayetlerinin Yemen halkının güçlü iradesine hiç bir şekilde zarar veremeyeceği gibi, aksine onları düşmanla mücadelede daha da kararlı kılacaktır dedi.


İRNA’nın haberine göre, Abdulmelik El Husi açıklamasında, ayrıca Suudi koalisyonun dünyanın en kötü cinayet karnesine sahip olduğunu belirtirken, saldırgan Suudi koalisyonun Perşembe günü Sana’da sivil insanları hedef almasının da saldırganların mahiyetinin göstergesi olduğunu kaydetti.


El Husi açıklamasında ayrıca, Suudi koalisyonun en başından beri Yemen halkına karşı hasmane girişimiyle kadın, çocuk ve sivilleri hedef aldığını belirtti.


Bilindiği gibi, Suudi savaş uçakları perşembe günü Yemen’in başkenti Sana’yı bombaladı. Sözkonusu saldırıda, bir aileden 4’ü çocuk, 2’si erkek olmak üzere 6 kişinin öldüğü, 27 çocuk,17 kadın ve 27’si de erkek olmak üzere toplamda 71 kişinin de yaralandığı gelen haberler arasında. Ayrıca bir çok bina da saldırıdan dolayı yerle bir oldu.


Suudi rejiminin mart 2015’de Yemen halkına başlattığı ve halen devam eden savaşta bu zamana kadar en az 16 bin Yemenli sivil öldü, on binlercesi yaralandı, milyonlarca Yemenli de evini barkını terk etmek zorunda kaldı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir