Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Hava Savunma Sistemleri, Suudi Savaş Uçaklarını Geri Püskürttü!

Yemen ordusu silahlı kuvvetler sözcüsü, dün Yemen hava kuvvetlerinin Suudi koalisyona ait bir kaç savaş uçağını geri püskürttü.

Fars haber ajansının verdiği haberde, Yemen ordusu silahlı kuvvetler sözcüsü Yahya Seri yaptığı açıklamada, Yemen ordusu hava kuvvetlerinin Suudi koalisyona ait  birkaç savaş uçağını El-Cuf bölgesinde tespit ederek onları geri püskürttüklerini bildirdi. 

Yahya Seri açıklamasında ayrıca, Yemen hava kuvvetlerinin saldırgan savaş uçaklarını  Fatır1 füzesiyle hedef alıp, onların firar etmelerine sebep olduğunu bildirdi.

Yemen ordusu ve gönüllü halk güçleri,  saldırgan Suudi rejiminin tüm muhasaralarına rağmen, direniş ve savunma açısından her geçen gün ilerliyor.

Yemen’den ulaşan bir başka haberde ise Yemenli kaynaklar,  BAE tarafından desteklenen Yemen Geçiş Konseyi  üyelerinin Aden kentinde sosyal hizmetlerin eksikliğine itiraz eden göstericilere saldırı düzenlediklerini belirtti.

BAE paralı işbirlikçi güçleri ayrıca, sosyal medyada halkı bu yöndeki itiraz gösterilerine katılmaya çağıran bazı aktivistleri de tutukladılar.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir