FilistinTüm Haberler

Hamas: Filistinliler, Yüzyılın Anlaşması’nı Reddetme Konusunda Hemfikirler

Filistin İslami Direniş Hareketi (Hamas) Arap ve İslam Dünyasıyla İlişkiler Bürosu Başkanı İzzet Er-Reşak, Yüzyılın Anlaşması’nı ve Filistin halkının yahut Arap ulusunun haklarını eksilten herhangi bir anlaşmayı reddetme konusunda Filistinlilerin tutumunun ortak olduğunu belirtti.

Er-Reşak, Hamas’tan bir heyetin Lübnan Başbakanı Sa’d El-Hariri’yle görüşmesi esnasında yaptığı açıklamada; “Arkasında ABD gibi bir gücün desteği de olsa Filistin’deki haklarımızı parçalayan çözümleri kabul etmemiz mümkün değildir” dedi.


Reşak, Yüzyılın Anlaşması ile Filistin davasının tasfiye edilmesinin ve halkının haklarının silinmesinin amaçlandığına dikkat çekti.
Reşak, Yüzyılın Anlaşması ile Filistinlilerden istenen en önemli tavizlerin başında Kudüs’ten ve yurda dönüş haklarından vazgeçmelerinin geldiğini dile getirdi.


Hamas’tan bir heyet Lübnan’daki Filistinli mültecilerin durumlarını görüşmek amacıyla dün (20 Mayıs Pazartesi) akşam Lübnan Meclis Başkanı Nebih Berri’nin yanı sıra Lübnan Başbakanı Sa’d El-Hariri’yle bir araya gelmişti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir