İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Said Celili: Amerika’nın Yaptıkları Karşılıksız Kalmayacak!

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK üyesi Said Celili, Amerika devletinin İran karşıtı davranışları savaş mahiyetli olduğunu ve kesinlikle bedelsiz olmayacağını vurguladı.


Pazartesi günü Amerika’nın İran’a karşı tutumu hakkında değerlendirmede bulunan İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK üyesi Said Celili, İran İslam Cumhuriyeti Amerika’nın yaptırımlarını savaş mahiyetli bir davranış nitelediğini belirterek, İran Amerika’nın bu tür uygulamalarını karşılıksız bırakmayacağını belirtti.


Amerika Başkanı Trump’ın İran ile müzakere önerisine temas eden Celili, İran İslam Cumhuriyeti’ne felç edici yaptırımların peşinde olan ve İran milletini terörist ilan eden bir ülke ile asla müzakere edilemeyeceğini vurguladı.


İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK üyesi Said Celili, Amerikalı yetkililer şimdiye kadar ellerinden geleni İran’a karşı yaptıklarını, ancak İran milletinin sekiz yıllık dayatılan savaşta sergilediği direnişi bilen düşman, İran’a karşı askeri seçenekle cevap vermeyeceğini çok iyi bildiğini ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir