Tüm Haberler

ABD’li Senatör İran Karşısında Aciz Olduklarını İtiraf Etti

ABD senatosu Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, ABD’nin İran karşısındaki acziyetini gösteren açıklamalarda bulundu.


İRNA’nın bildirdiğine göre ABD senatosu Cumhuriyetçilerin lideri Mitch McConnell, halihazırda kimsenin İran’a askeri müdahaleden söz etmediğini belirtti.


Bu açıklama, Amerika’nın sözde İran tehditleri dolayısıyla geçen günlerde Fars Körfezi’ne uçak ve savaş gemileri gönderdiği ve Amerika tarafından İran ile savaş ihtimallerinin arttığı söylentilerinin gündeme getirildiği bir zamanda geldi.


Öte yandan, ABD dışişleri bakanı Mike Pompeo, Savunma bakanlığını vekaleten yürüten Patrick Shanahan, Silahlı Kuvvetler Genelkurmay başkanı general Dunford ve CIA başkanı Gina Haspel, Salı günü Amerikan Kongre üyeleriyle bir toplantı düzenledi. Ancak söz konusu toplantının ardından demokrat temsilcilerin yaptığı açıklamada, Mike Pompeo’nun İran hakkında eski iddialardan başka bir konuya değinmediğini bildirdi.


Söz konusu toplantının ardından demokrat senatör Dick Durbin yaptığı açıklamada, başkan Donald Trump’ın, Kongreye rağmen, Batı Asya’da yeni bir savaş başlatabileceğini düşünüyorsa, yanıldığını ifade etti.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir