İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi: Amerika Bir Kez Daha Rezilliğini Sergiledi

Bilgeler Meclisi Başkanlık Divanı Sözcüsü Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi, Amerika ve bazı Avrupa ülkeleri İran’da sel felaketinden etkilenenlere insani yardımları engelleyerek bir kez daha rezilliklerini ve insaniyet ve insan hakları karşıtlığını gözler önüne serdiğini belirtti..

Pazartesi günü Bilgeler Meclisi Başkanlık Divanı oturumundan sonra gazetecilere bu açıklamayı yapan Bilgeler Meclisi Sözcüsü Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi şöyle ekledi:

Hatta savaş halinde olan ülkeler bile insani meseleler ortaya çıkınca birbirine yardımcı olurken, Amerika ve müttefikleri bir kez daha İran’da afetzedelere yardım konusunda rezilliklerini gösteriler.

İran’da son iki hafta son yıllarda görülmemiş şiddetli yağışların yüzünden birçok eyalette sel baskını yaşandı. Sel felaketi ağır can ve mal kaybına yol açarken, Adli Tep kurumu hayatını kaybedenlerin sayısını 76 olarak açıkladı.

Bilgeler Meclisi Başkanlık Divanı Sözcüsü Ayetullah Seyyid Ahmet Hatemi açıklamasının devamında ayrıca Amerika devletinin İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu terörist ilan etmek gibi ahmakça hareketine işaret ederek, bu hareket de beyaz sarayın ne denli rezil olduğunu ortaya koyduğunu belirtti.

Ayetullah Hatemi, İran silahlı kuvvetleri ve İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu İran milletinin kalbinde yer aldığını, fakat ABD Başkanı Donald Trump’ın bu rezil hareketinden sonra halk arasında konumları daha da güçlendiğini ifade etti.

Amerika Başkanı Donald Trump İran karşıtı politikaları ve ayrıca bölgede terör örgütleri ile mücadele eden güçlere baskı yapmak için geçen Pazartesi günü bir açıklama yaparak, İslam İnkılabı Muhafızlar Ordusu’nu Amerika’nın sözde terör örgütleri listesine aldığını açıkladı.

İran milli güvenlik yüksek konseyi İMGYK da bir açıklama yaparak Trump’ın kararını illegal ve tehlikeli bir adım niteledi. İMGYK açıklamada, İran İslam Cumhuriyeti Batı Asya bölgesinde terör örgütlerinin hamisi olan Amerika’nın bölgedeki tüm askeri birliklerini ve bu birliklere bağlı güçleri “terör örgütü” ilan ettiğini vurguladı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir