İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Geleceğe Umutla Bakmak İlerleme Hareketinin Devamıdır

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, dün binlerce üniversite öğrencisini kabulünde yaptığı konuşmada, geleceğe umutla bakmanın genel olarak ilerleme hareketinin devamı olacağını belirtti.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, İslam inkılabı hareketinin zaferle sonuçlanması gibi büyük hareketler İran halkının rolünü ve potansiyelini gösterdiğini belirterek, İran halkının en büyük özelliğinin hedeflerini gerçekleştirmede beslediği umut olduğunu söyledi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney İran milletinin büyük işleri sonuçlandırma ve şekillendirmedeki kapasitesinin ispatlandığına değinerek ”Doğal olarak, gerçek anlamı ile taahhütlü ve Hizbullah’çı gençler, ülkenin üst düzey yöneticileri arasında yer aldıkları zaman, İran milletinin inkılabi hareketi de hızlanıp daha da güçlenecektir. “ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Allah’ın İslam yolunda hareket edenlere yardım edeceğine dair vaadinin en büyük umut olduğunu belirterek, İran halkının umutla yoluna ve hareketine devam edeceğini söyledi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, üniversitelilerin başta ülke içinde olmak üzere bölgesel ve uluslararası arenada bazı çalışmaları ve girişimlerine özellikle de son bir yıldaki faaliyetlerine temasla, ”üniversitelerin işçileri desteklemesi, bazı konularda yargı, yürütme, yasama ile İslam nizamı maslahatlarının ele aldıkları konularla ilgili görüş bildirmeleri ve de Yemen meselesi ve Yeni Zelanda ve Nijerya olaylarındaki girişimleri gerçekten güzel faaliyetlerdir’ dedi.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney son olarak öğrencilere, üniversiteler içinde sivil toplum kuruluşlarının oluşturulması, İslam dünyası ve uluslararası meseleler konusunda direniş ülkeleri üniversitelilerin davet edilmesi gibi konularda tavsiyelerde bulundu.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir