FilistinTüm Haberler

Ziyad En-Nehale: Filistin Halkı Kudüs’den Asla Vazgeçmeyecek

Filistin İslami Cihad Hareketi genel sekreteri Ziyad en’Nehale, Kudüs’ün geçmişte olduğu gibi siyonistler ile Filistinliler arasında çatışmaların en önemli konusu olduğunu belirterek, Filistin halkının Kudüs’den asla vazgeçmeyeceğini ve taviz vermeyeceğini söyledi.


el’Nehale, terör rejimi İsrail’in Kudüs ve Filistinlilere karşı işlediği sulta ve cinayetler karşısında Filistin halkı ve direniş gruplarının asla mücadeleden geri adım atmayacağını belirterek, İslam ülkeleri ve Arap dünyasından terör rejimi İsrail ve hamisi Amerika’nın Kudüs ve Filistin üzerindeki şom emellerini gerçekleştirmelerine izin vermemeleri çağrısında bulundu.


Bu arada Filistin direniş grupları, Yüzyılın Anlaşması’nın bir aşaması olarak planlanan Bahreyn ekonomik çalıştayına resmi olarak yapılan daveti kesin olarak reddettiklerini bildirdiler.


Filistin direniş gruplarının düzenledikleri toplantıdan sonra yapılan basın açıklamasında şu ifadelere yer verildi: “Filistin davası tamamen siyasidir. Ulusal haklar da pazarlık kabul etmez ve satılamaz. Ekonomik planlar ve hayali vaatler Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin davasını tasfiye etmeyi amaçlayan kirli yüzünü örtemez.”


Filistin direniş grupları siyonist işgalle ilişkileri normalleştirmenin her şeklini reddettiklerini dile getirerek; “normalleştirme davaya ihanet ve Filistinli halkımızın fedakârlıklarına nankörce bir darbedir” dediler.


Filistin direniş grupları başta kardeş Bahreyn halkı olmak üzere tüm Arap ve İslam halklarını işgalle ilişkileri normalleştirme çabalarını boşa çıkarmaya, onlardan uzak olmaya ve Filistin halkının kararlı ve ilkeli duruşunu desteklemeye davet ettiler.


Bununla beraber Filistin halkının özgürlük, yurda dönüş ve onurlu hayat hedeflerini gerçekleştirmek için Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin de devam edeceği dile getirildi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir