İmam Ali Hamaneyİran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney: Yüzyılın Anlaşması Konusunda Amerika ve Peşine Takılanlar Yenilgiye Uğrayacak

Dünya Müslümanlarının ve Mustazaflarının İmamı Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney dün üniversitelerin ilmi heyetleri üyeleri ve hocalarından binlerce kişiyi kabulünde, Filistin halkını savunmanın hem insani ve hem de dini bir görev olduğunu belirterek, ”bazıları Yüzyılın Anlaşmasını dayatmak için Amerika’nın peşine takılmışlar ama Amerika ve peşine takılanlar da bu meselede yenilgiye uğrayacaklar” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “Kudüs Günü’nün her yıl daha da önem kazandığını belirterek, bunun da sebebinin, Amerika’nın ihanete dayalı girişimleri ve onların bölgede peşine takılanların Yüzyılın Anlaşması’nı dayatmaya çalışmalarındandır” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, Filistin Meselesi’nin şimdi ile geçmiş arasında farkına temasla, ”Amerika ve peşine takılanların edebiyatında açık bir şekilde Filistin Meselesi’nin ortadan kaldırılmasını görüyoruz ve bundan dolayı Kudüs Günü yürüyüşü Filistin’i savunmak için bu yıl daha da önemlidir” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney konuşmasının ayrı bir yerinde de, “Yabancılar, gazeteler ve propagandacıların müzakereye ilişkin tartışmalarında müzakere masasına geri dönmekten bahsetmeleri sırf ‘müzakere’ değil, ‘Amerika ile müzakere’ içindir. Yoksa bizim başka ülkeler ve Avrupa ile müzakere etmekte bir sorunumuz yoktur” ifadelerini kullandı.

Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney müzakerelerde asıl meselenin müzakere konusunun belirlenmesi olduğunu belirterek, ”Biz her konuda müzakere etmeyiz ve ‘savunma yeteneği gibi inkılabın esası ve namus’ meselesi gibi konularda müzakere olmaz” dedi.


İran İslam Cumhuriyetinin Amerika ile müzakere etmeyeceğini kesin bir şekilde yeniden bildiren Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, “daha önceden de söylendiği gibi, Amerika ile müzakere etmemenin sebebi, hiç bir yararının olmaması ve hatta zararının olmasıdır” dedi.


Hazreti İmam Seyyid Ali Hamaney, ayrıca İran’ın bilimdeki ilerlemelerinin emperyalist ve sultacı güçlerin kaygılarına neden olduğunu belirterek, ”İran’ın bilimdeki sıçraması bizim iddiamız değil, aksine dünyada bilimsel gelişmeleri ele alan merkezlerin de açıklamasıdır ki, İran dünyada bilim alanında ilerlemede 13. sırada bulunuyor ve İran bilimin bazı alanlarında ise dünyada çok iyi konumdadır” dedi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir