İran İslam CumhuriyetiTüm Haberler

Cevad Zarif: Yüzyılın Anlaşması, Yüzyılın İflasına Dönüşecek

İran İslam Cumhuriyeti Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Kudüs’ün Müslümanlar ve Filistinlilere ait olduğunu söyledi.

Kudüs Günü Yürüyüşüne katılan Zarif, ‘’Bugünün mesajı Kudüs’ün satılık olmadığıdır. Kudüs, Amerika’ya ait değildir ki İsrail’e bahşetsin, Siyonist rejimin bile Kudüs üzerinde iddiası olamaz. ‘’ dedi.

Zarif, ‘’Kudüs Müslümanlar ve Filistin halkına aittir ve Müslümanların ilk kıblesi olan Kudüs’ü Amerikalılar İsrail’e veremez veya Filistin ülküsünü zedeleyemez. ‘’ dedi.

Zarif, bazılarının Netanyahu yanında yer alarak emellerine ulaşabilecekleri yanılgısı içinde olduklarını fakat Netanyahu’nun Demir Kubbe ile bile İsrail’e savunamadığını bu ülkeleri nasıl savunacağını düşünmeleri gerektiğini söyledi.

Zarif, bugün Mekke’de gerçekleşecek İİT toplantısında dün İran hakkında söylenen ve İsrail’i mutlu eden boş lafların yerine, İİT’nın kuruluş felsefesi olan Filistin ve Kudüs’e destek yönünde adımlar atılmasını istedi.

Zarif, ‘’Bugün dünya’da Müslümanlar Kudüs Günü dolayısıyla yürüyüşler düzenliyorlar, kimse Müslümanlar tarafından Kudüs’ü satmaya izinli değildir. Yüzyılın Anlaşması peşinde olanlar, Yüzyılın İflasını görecekler ve onların komplosu suya düşecektir. ‘’ ifadesini kullandı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir