Tüm HaberlerYemen

Yemen Hizbullahı Lideri Abdulmelik el-Husi: İran İslam Cumhuriyeti, Direnişin Asıl Destekçisidir

Yemen Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri yaptığı açıklamasında, İran’ın Filistin direnişi ve Lübnan’ın asıl destekçisi olduğunu belirterek, rahmetli İmam Humeyni tarafından Ramazan ayının son cuma’sının “Dünya Kudüs Günü” olarak belirlenmesinin dahice bir girişim olduğuna vurgu yaptı.

Seyyid Abdulmelik Bedreddin el Husi perşembe akşamı Dünya Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı konuşmada, bu yılki Dünya Kudüs Günü yürüyüşlerin bölge ve dünyadaki gelişmeler dikkate alındığında özel bir öneme sahip olduğunu belirterek, Filistin meselesinin tüm İslam aleminin ortak meselesi olduğuna dikkat çekti.

Ensarullah Genel Sekreteri açıklamasında ayrıca, Müslümanların tutumunun, tehlikeyi onların mukaddesatından defedecek şekilde olması gerektiğine dikkat çekerek, direnişin İsrail tehdidi karşısındaki girişimlerinin devam edeceğini belirtti.

El Husi, Lübnan ve Filistin direnişinin işgalci rejimi kendine meşgul ettiğine işaret ederek, bazı bölge ülkelerinin Filistin meselesini önemsememesi ve zarar vermesinden dolayı, direnişin sözkonusu süreci sürdürdüğünü belirtti.


Seyyid Abdulmelik Bedreddin el Husi, açıklamalarının devamında İran İslam Cumhuriyeti’nin direniş güçlerinin asıl destekçisi olduğunu vurguladı.


Dünya Kudüs Günü, bugün dünyanın bir çok ülkesinde çeşitli etkinliklerle düzenlenecek ve Filistin halkına destek verilecek.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir